Pixabay.com

ChristenUnie Amstelveen wacht met smart op testuitslag 'snoer-van-de-vloer-laadpaal'

Amstelveen - De ChristenUnie wacht na een eerdere toezegging van het College B en W nog altijd op de uitslag van een van een proef met een zogenoemde ‘snoer-van-de-vloerlaadpaal' in Amstelveen, waarbij de stroomkabel tussen de laadpaal en de auto niet op het voetpad komt te liggen, maar met een boogarm over het voetpad wordt heengeleid.

Het grote voordeel van de boogarm-laadmethode is volgens de CU dat het de veiligheid van de voetgangers verbeterd, omdat er geen losse kabels meer over trottoirs lopen, iets dat volgens de APV in strikte zin ook verboden is.

De ChristenUnie stelde er begin dit jaar schriftelijke vragen over en ziet kennelijk veel heil in de laadpaalvariant het bedrijf ChargeArm BV die de stoep vrij moet houden van kabels  en vraagt zich af waar de uitslag van de proef blijft.

Kabelgoottegels

De gemeente gaf begin dit jaar na vragen van de CU aan in gesprek te zijn met (een) leverancier(s) van een ander vergelijkbaar systeem waarbij kabelgoottegels worden gebruikt, waardoor de snoeren niet meer over het trottoir maar in het trottoir komen liggen, maar dat het ook bereid was nog dit jaar een proef met de boogarm-laadpaal te doen.

Volgens de CU leven er flink wat vragen bij bewoners over laaddraden die over voetpaden liggen en direct gevaar opleveren en vraagt daarom nu opnieuw via schriftelijke vragen (die gisteren werden ingediend) om de stand van zaken. De ChristenUnie is van mening dat het belangrijk is dat Amstelveen een zo uniform mogelijk laadpaalsysteem gaat toepassen wil weten of is er al uitvoering is gegeven aan de test en zo niet - wanneer wordt de test wel wordt uitgevoerd.

Privé laapaal zonder eigen parkeergelegenheid

De gemeente liet eerder ook weten dat steeds meer bewoners die geen parkeergelegenheid op eigen terrein hebben, zoeken naar mogelijkheden om toch met een eigen laadpaal hun elektrische auto op te laden.  Hoewel de gemeente in het kader van duurzaamheid graag tegemoet komt aan deze wens, kent deze manier van opladen veel haken en ogen.

Politiek in Amstelveen

De ChristenUnie is de kleinste partij van Amstelveen en heeft 1 zetel in de gemeenteraad. De gemeenteraad van Amstelveen telt in totaal 37 zetels, verdeeld onder twaalf partijen. De CU maakt geen onderdeel uit van de coalitie,  die deze bestuursperiode (2022-2026) wordt gevormd door VVD (8 zetels), D66 (7 zetels), PvdA (3 zetels) en Goed voor Amstelveen (2 zetels).

Naast de CU zijn Burgerbelangen Amstelveen (5 zetels) , GroenLinks (4 zetels), Actief voor Amstelveen (2 zetels), Socialistische Partij (2 zetels), CDA (1 zetel), 50PLus (1 zetel), Belang van Nederland (1 zetel) de andere oppositiepartijen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:26

Stemmen op nieuw kunstwerk in wijkpark Middenhoven

Amstelveen - In Wijkpark Middenhoven komt een nieuw kunstvriendelijk kunstwerk. De Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) heeft kunstenaar Cindy Bakker geselecteerd voor dit kunstwerk. Zij maakte twee schetsontwerpen. Amstelveners kunnen via denkmee.amstelveen.nl stemmen op een van de twee werken.

Algemeen gisteren 15:53

Amstelveners laten subsidie voor groene gevel en verticale tuin links liggen

Amstelveen - Ondanks dat er een ruime subsidieregeling beschikbaar is, heeft de gemeente Amstelveen dit jaar exact nul subsidie-aanvragen van inwoners gehad voor het aanleggen van een zogenoemde ‘groene gevel’ of ‘verticale tuin’. Wel is er vraag naar subsidie voor groene (sedum) daken en geveltuintjes, maar ook die blijven achter.

Algemeen gisteren 13:52

'Streep door nieuw horecapaviljoen in recreatiegebied Poeloever Amstelveen'

Amstelveen - Amstelveen lijkt een ferme streep te hebben gezet door de ontwikkeling van een nieuw horeca-paviljoen aan De Poel. Over een nieuw paviljoen wordt al jaren gesproken, maar wethouder Herbert Raat geeft in een blog aan er inmiddels geen energie meer in te steken.

Amstelveen van voorheen 2 okt. 2022 20:53

Amstelveen van voorheen (319)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 319 een oude en bijzondere kopergravure getiteld ‘t Dorp Amstelveen.