Column Geijsel Kroon: Onbezorgdverzekering

Amstelveen - Zelf heb ik al jaren geen tandartsverzekering meer. De verzekeraars snappen heus wel dat deze verzekerden vrijwel zeker hun premie terughalen met de toekomstige tandartskosten. Het is een beetje rondpompen van geld. Ik denk dat het veel meer zekerheid geeft als je je gebit even aan de tandarts laat zien.

Maar zelf heb ik ook al jaren een extra vrijwillig eigen risico van 500 euro. Dat scheelt mij een premie van ongeveer 250 euro. Die zit in de pocket. Het echte risico dat ik loop is dus ook maar 250 euro. Dat gokje durf ik te nemen omdat de huisarts hier bijvoorbeeld niet onder valt. Maar kosten voor minderjarige kinderen en kosten die onder de aanvullende verzekering vallen gaan ook niet ten laste van het eigen risico.

Verwar het eigen risico niet met de eigen bijdrage. Een eigen bijdrage betaal je als je zelf iets moet bijdragen bij de ziektekosten. Het eigen risico is het eerste deel van de kosten die je jaarlijks maakt. Iedereen heeft een wettelijk verplicht eigen risico van jaarlijks 385 euro. Dat kun je dus vrijwillig verhogen naar 885 euro per jaar. Voor mensen die denken dat zij weinig kosten maken is het wellicht een optie.

Overigens zijn Nederlanders in heel Europa verzekerd tegen het Nederlandse tarief. De zorgmodule op je reisverzekering is dus binnen Europa niet strikt noodzakelijk en is dan ook als echte aanvulling op de bestaande zorgverzekering bedoeld. Dit is geen vervanging van de zorgverzekering. Handig voor de onhandige wintersporters.

Wilfred Mooij cfp


Meer nieuws

Algemeen vandaag 12:15

Befaamd 'Rondje Poel' uit roulatie door onderhoud bruggen

Amstelveen - Omdat binnenkort wordt gestart met het renoveren en op orde maken van bruggen langs De Poel in Amstelveen zullen wandelaars diverse periodes geen rondje poel meer kunnen lopen. Zowel paden aan de zuid- als oostzijde van de Poel worden gedurende de werkzaamheden tijdelijk afgesloten.

Algemeen gisteren 14:14

AmstelveenZ Dierendagshow.... show je huisdier!

Amstelveen - Het is weer Dierendag! Heb jij een leuke, aandoenlijke, lieve of gekke foto (of kort filmpje) van jouw  huisdier? Stuur ‘m in en maak met jouw Amstelveense huisdier (of dieren) kans op een waardebon van 50 euro van Van Noord's Dierenvoeders.

Algemeen gisteren 09:26

Stemmen op nieuw kunstwerk in wijkpark Middenhoven

Amstelveen - In Wijkpark Middenhoven komt een nieuw kunstvriendelijk kunstwerk. De Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) heeft kunstenaar Cindy Bakker geselecteerd voor dit kunstwerk. Zij maakte twee schetsontwerpen. Amstelveners kunnen via denkmee.amstelveen.nl stemmen op een van de twee werken.

Algemeen 3 okt. 2022 15:53

Amstelveners laten subsidie voor groene gevel en verticale tuin links liggen

Amstelveen - Ondanks dat er een ruime subsidieregeling beschikbaar is, heeft de gemeente Amstelveen dit jaar exact nul subsidie-aanvragen van inwoners gehad voor het aanleggen van een zogenoemde ‘groene gevel’ of ‘verticale tuin’. Wel is er vraag naar subsidie voor groene (sedum) daken en geveltuintjes, maar ook die blijven achter.