Column Geijsel Kroon: Onbezorgdverzekering

Amstelveen - Zelf heb ik al jaren geen tandartsverzekering meer. De verzekeraars snappen heus wel dat deze verzekerden vrijwel zeker hun premie terughalen met de toekomstige tandartskosten. Het is een beetje rondpompen van geld. Ik denk dat het veel meer zekerheid geeft als je je gebit even aan de tandarts laat zien.

Maar zelf heb ik ook al jaren een extra vrijwillig eigen risico van 500 euro. Dat scheelt mij een premie van ongeveer 250 euro. Die zit in de pocket. Het echte risico dat ik loop is dus ook maar 250 euro. Dat gokje durf ik te nemen omdat de huisarts hier bijvoorbeeld niet onder valt. Maar kosten voor minderjarige kinderen en kosten die onder de aanvullende verzekering vallen gaan ook niet ten laste van het eigen risico.

Verwar het eigen risico niet met de eigen bijdrage. Een eigen bijdrage betaal je als je zelf iets moet bijdragen bij de ziektekosten. Het eigen risico is het eerste deel van de kosten die je jaarlijks maakt. Iedereen heeft een wettelijk verplicht eigen risico van jaarlijks 385 euro. Dat kun je dus vrijwillig verhogen naar 885 euro per jaar. Voor mensen die denken dat zij weinig kosten maken is het wellicht een optie.

Overigens zijn Nederlanders in heel Europa verzekerd tegen het Nederlandse tarief. De zorgmodule op je reisverzekering is dus binnen Europa niet strikt noodzakelijk en is dan ook als echte aanvulling op de bestaande zorgverzekering bedoeld. Dit is geen vervanging van de zorgverzekering. Handig voor de onhandige wintersporters.

Wilfred Mooij cfp


Meer nieuws

Wonen vandaag 16:37

Droom komt uit: wonen in Barcelona in Amstelveen

Amstelveen - Wethouder Wonen Adam Elzakalai en Dennis Wedding van Amvest hebben symbolisch de eerste sleutel overhandigd aan de (eerste) huurders van het appartementengebouw Barcelona in het Amstelveense nieuwbouwproject Olympiade.

Sport vandaag 14:15

Maurits (17) kampt al hele leven met hersenletsel en organiseert nu sponsorloop voor Hersenstichting

Amstelveen - De nu 17-jarige Maurits Maessen werd als baby van 13 maanden oud getroffen door hersenvliesontsteking en liep daarbij blijvend hersenletsel op. Ondanks de uitdagingen die hij daar dagelijks van ondervindt haalt hij het maximale uit zijn leven en vrijdag 21 juni organiseert hij met BuentingSport Amstelveen een sponsorloop waarbij hij zoveel mogelijk geld wil inzamelen voor de Hersenstichting. Doneren kan hier.     

Sport vandaag 11:18

NRT500-toernooi van start op Park Startbaan

Amstelveen - Op Park Startbaan is vandaag het nationale NRT500 tennistoernooi van start gegaan. 32 mannen en 24 vrouwen strijden de komende dagen om punten te verdienen voor de nationale ranking.