Advertorial Columns

Column Sterel van Lenning Notarissen: Poen is doen

Poen is in deze tijden van Coronacrisis vanuit mijn notariële bril vooral doen! Met andere woorden; regel je zaken en dat gaat je vanzelf geld opleveren. Mijn eerste leermeester zei altijd tegen de cliënten: ‘je kunt het maar beter regelen en niet meer piekeren, in plaats van piekeren en het niet regelen!’

Regelen
Immers, het is nog volstrekt onzeker wat het Coronavirus voor onze gezondheid en onze economie gaat betekenen. Mijn advies aan u is daarom nu uw zaken goed te regelen, voordat het te laat is. Romeo Delta, oftewel: Regel Dat!

Kan er doorgepakt worden als u ernstig ziek bent? Hebt u uw levenstestament en uw (langstlevende) testamenten op orde? Met een levenstestament kunnen uw naasten indien u daartoe fysiek of mentaal niet in staat bent namens u doorpakken en met een goed testament kunt u de erfbelastingdruk zo laag als mogelijk houden.

Met een goed schenkingsplan, geeft u geld weg aan de kinderen, maar bespaart u erfbelasting. Zit uw onderneming in de juiste rechtsvorm? Wellicht is het nu een goed moment om eens aan een gang richting de b.v. te denken, met het oog op de beperking van uw risico op aansprakelijkheden.

Notariële akte
Hebt u die leningen, die u aan uw goede vrienden verstrekt hebt, goed vastgelegd? Een lening vastleggen in een notariële akte verschaft u een executoriale titel. Hiermee kunt u sneller en goedkoper doorpakken indien de geldlener niet aan zijn verplichtingen voldoet en slechts een vage kennis blijkt te zijn. Hebt u de juiste zekerheden gevraagd? En zijn die op de juiste manier verstrekt bij notariële akte?

Sterel Notarissen is gewoon open in deze dagen. Uiteraard kunt u ook een facetimegesprek via whatsapp met mij hebben (06-55812767) of mailen (fsterel@sterelcs.nl). Voor een akte goed en snel gaat u naar Sterel!

 

Sterel Van Lenning Notarissen | Bavinckhouse, Professor J.H. Bavincklaan 4 1183 AT Amstelveen | Tel: 020 – 4967 676 | fsterel@sterelcs.nl | www.sterelnotarissen.nl


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:53

Nieuwe theatermakers nemen De Landing Uilenstede over tijdens zomer

Amstelveen - Theaterbroedplaats De Landing is een artistieke huiskamer voor zowel nieuwe makers als gevestigde artiesten. In aanloop naar de verbouwing die deze zomer plaatsvindt, geeft De Landing de sleutels tijdelijk uit handen aan jonge theatermakers om hun nieuwe voorstelling een kickstart te kunnen geven.

Algemeen vandaag 09:50

Gratis zwemmen met Amstelveenpas

Amstelveen - Houders van de Amstelveenpas kunnen ook deze zomervakantie weer gratis zwemmen bij zwembad De Meerkamp. “Vorig jaar was de actie een succes, het is fijn dat we het dit jaar opnieuw kunnen aanbieden”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen. 

Algemeen vandaag 09:00

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL): veiligheid op 1

Amstelveen / Schiphol - Het deed behoorlijk wat stof opwaaien toen bekend werd dat inwoners van Amstelveen deze zomer extra hinder van vliegverkeer kunnen verwachten omdat er werkzaamheden worden uitgevoerd aan de Zwanenburgbaan op luchthaven Schiphol. AmstelveenZ ging op bezoek bij Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en sprak met Edward Schaap, als manager verantwoordelijk voor de vernieuwing van het landingssysteem. 'We vragen omwonenden om begrip voor deze vervanging,’ zegt Schaap.

112 vandaag 07:44

Gewonde en veel schade na flink ongeval Bovenkerkerweg

Amstelveen - Op de Bovenkerkerweg tussen Amstelveen en Uithoorn is in de nacht van donderdag op vrijdag een flink ongeval gebeurd. Een fietser werd met hoge snelheid geschept door een bestelbusje. De fietser raakte gewond.

Algemeen gisteren 15:16

Eerste evaluatie van wekelijkse markt in het Oude Dorp positief

Amstelveen - Sinds 5 juni staat er op woensdag een wekelijkse markt op het plein in het Oude Dorp, als proef, tot het eind van het jaar. De Dorpsmarkt richt zich op producten voor de dagelijkse levensbehoefte, zoals groenten, fruit, brood, kaas, vis, aangevuld met planten, loempia’s en olijven & tapenades. De eerste evaluatie is positief: de huidige zeven markt-ondernemers zijn tevreden en via social media en vanuit ondernemers in het dorp wordt positief gereageerd op het initiatief.