Column Sterel van Lenning Notarissen: word op tijd wakker!

Amstelveen - Mijn boodschap is, terwijl het jaareinde nadert, deze keer kort maar krachtig. Namelijk: op tijd wakker worden! Je kunt het namelijk maar beter regelen en niet meer piekeren, dan piekeren en het niet (of te laat) regelen!

Het is al weer eind oktober en mijn oproep aan u is om op tijd wakker te worden. Tegen het einde van het jaar krijgt iedereen namelijk altijd de kriebels, begint met over van alles te piekeren en moet er op het laatste moment ineens van alles gedaan worden. Houd u er dan rekening mee, dat er tegenwoordig voor alle soorten rechtshandelingen een ruime voorbereidingstijd nodig is. Houd dus op met piekeren en regel het tijdig!

Het is vandaag de dag namelijk vrijwel onmogelijk om iets bij de notaris binnen een week te regelen, laat staan binnen een paar dagen. Een notaris wordt sowieso geacht om zijn ontwerpakten met een toelichting daarop een week van te voren aan de cliënten te zenden, zodat die zich goed kunnen voorbereiden. Daarnaast dient een notaris u als een soort politieagent het hemd van het lijf te vragen over de achtergronden achter de voorgenomen transactie, U moet geïdentificeerd worden, maar niet alleen u doch ook uw vennootschap. Daarnaast dient u aan te tonen hoe u aan uw geld komt als u een bedrag op de kwaliteitsrekening van de notaris dient te storten. Dit soort "compliance" neemt allemaal veel meer tijd in beslag dan voorheen. Daarbij komt dat het momenteel enorm druk is op ieder notariskantoor en het naarmate we dichter naar het jaareinde toe kruipen alleen maar drukker wordt.

Wacht niet tot december
Ik roep u derhalve op om nu in actie te komen en niet te wachten tot de december maand. Voor een hoop zaken bent u dan al te laat.
Indien u dit jaar nog een b.v. wilt liquideren, waarvan het vermogen nog weldegelijk activa bevat, heb je voor de vereffeningsperiode met meer dan 2 maanden rekening te houden. Mocht u in dat opzicht nog iets voor het einde van het jaar geregeld willen hebben onder begeleiding van uw notaris, dan wordt het nu tijd om uw notaris te benaderen.

Een juridische fusie of juridische splitsing moet u echt wel voor de laatste week van november hebben aangekondigd in een landelijk verspreid dagblad, waarna er nog een verzet-termijn gaat lopen van een maand. Ook voor dit soort zaken, dient u zich zo langzamerhand wel te gaan melden indien u dat nog voor het einde van het jaar rond wilt hebben. Ook willen een hoop mensen nog even voor het einde van het jaar een pand overdragen of een schenking doen aan de kinderen. Mijn advies is om dat nu al onder te brengen bij uw notaris. De kans dat u nu nul op het rekest krijgt is dan een stuk kleiner, dan wanneer u begin december daar mee aan komt zetten.

Zorg dat u voor de Kerst al zorgeloos op het nieuwe jaar kunt toasten. Immers: Je kunt het maar beter regelen en niet meer piekeren, dan piekeren en het niet (of te laat) regelen!

Ik wens u in elk geval alvast een voorspoedig 2022 toe en ben bereikbaar onder nummer 0655812767 of via fsterel@sterelcs.nl.


Meer nieuws

Wonen vandaag 16:37

Droom komt uit: wonen in Barcelona in Amstelveen

Amstelveen - Wethouder Wonen Adam Elzakalai en Dennis Wedding van Amvest hebben symbolisch de eerste sleutel overhandigd aan de (eerste) huurders van het appartementengebouw Barcelona in het Amstelveense nieuwbouwproject Olympiade.

Sport vandaag 14:15

Maurits (17) kampt al hele leven met hersenletsel en organiseert nu sponsorloop voor Hersenstichting

Amstelveen - De nu 17-jarige Maurits Maessen werd als baby van 13 maanden oud getroffen door hersenvliesontsteking en liep daarbij blijvend hersenletsel op. Ondanks de uitdagingen die hij daar dagelijks van ondervindt haalt hij het maximale uit zijn leven en vrijdag 21 juni organiseert hij met BuentingSport Amstelveen een sponsorloop waarbij hij zoveel mogelijk geld wil inzamelen voor de Hersenstichting. Doneren kan hier.     

Sport vandaag 11:18

NRT500-toernooi van start op Park Startbaan

Amstelveen - Op Park Startbaan is vandaag het nationale NRT500 tennistoernooi van start gegaan. 32 mannen en 24 vrouwen strijden de komende dagen om punten te verdienen voor de nationale ranking.