Column Sterel van Lenning Notarissen: word op tijd wakker!

Amstelveen - Mijn boodschap is, terwijl het jaareinde nadert, deze keer kort maar krachtig. Namelijk: op tijd wakker worden! Je kunt het namelijk maar beter regelen en niet meer piekeren, dan piekeren en het niet (of te laat) regelen!

Het is al weer eind oktober en mijn oproep aan u is om op tijd wakker te worden. Tegen het einde van het jaar krijgt iedereen namelijk altijd de kriebels, begint met over van alles te piekeren en moet er op het laatste moment ineens van alles gedaan worden. Houd u er dan rekening mee, dat er tegenwoordig voor alle soorten rechtshandelingen een ruime voorbereidingstijd nodig is. Houd dus op met piekeren en regel het tijdig!

Het is vandaag de dag namelijk vrijwel onmogelijk om iets bij de notaris binnen een week te regelen, laat staan binnen een paar dagen. Een notaris wordt sowieso geacht om zijn ontwerpakten met een toelichting daarop een week van te voren aan de cliënten te zenden, zodat die zich goed kunnen voorbereiden. Daarnaast dient een notaris u als een soort politieagent het hemd van het lijf te vragen over de achtergronden achter de voorgenomen transactie, U moet geïdentificeerd worden, maar niet alleen u doch ook uw vennootschap. Daarnaast dient u aan te tonen hoe u aan uw geld komt als u een bedrag op de kwaliteitsrekening van de notaris dient te storten. Dit soort "compliance" neemt allemaal veel meer tijd in beslag dan voorheen. Daarbij komt dat het momenteel enorm druk is op ieder notariskantoor en het naarmate we dichter naar het jaareinde toe kruipen alleen maar drukker wordt.

Wacht niet tot december
Ik roep u derhalve op om nu in actie te komen en niet te wachten tot de december maand. Voor een hoop zaken bent u dan al te laat.
Indien u dit jaar nog een b.v. wilt liquideren, waarvan het vermogen nog weldegelijk activa bevat, heb je voor de vereffeningsperiode met meer dan 2 maanden rekening te houden. Mocht u in dat opzicht nog iets voor het einde van het jaar geregeld willen hebben onder begeleiding van uw notaris, dan wordt het nu tijd om uw notaris te benaderen.

Een juridische fusie of juridische splitsing moet u echt wel voor de laatste week van november hebben aangekondigd in een landelijk verspreid dagblad, waarna er nog een verzet-termijn gaat lopen van een maand. Ook voor dit soort zaken, dient u zich zo langzamerhand wel te gaan melden indien u dat nog voor het einde van het jaar rond wilt hebben. Ook willen een hoop mensen nog even voor het einde van het jaar een pand overdragen of een schenking doen aan de kinderen. Mijn advies is om dat nu al onder te brengen bij uw notaris. De kans dat u nu nul op het rekest krijgt is dan een stuk kleiner, dan wanneer u begin december daar mee aan komt zetten.

Zorg dat u voor de Kerst al zorgeloos op het nieuwe jaar kunt toasten. Immers: Je kunt het maar beter regelen en niet meer piekeren, dan piekeren en het niet (of te laat) regelen!

Ik wens u in elk geval alvast een voorspoedig 2022 toe en ben bereikbaar onder nummer 0655812767 of via fsterel@sterelcs.nl.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.