D66

Complimentendag: D66 spreekt waardering uit voor Amstelveense schoolleiders

Amstelveen - Om te benadrukken hoe belangrijk schoolleiders zijn voor goed onderwijs in Amstelveen, heeft D66 de Amstelveense schoolleiders in het zonnetje gezet. Op de nationale 'complimentendag' (1 maart) kregen de schoolhoofden een videoboodschap van de D66-fractie om hen te bedanken voor hun inzet.

D66 noemt schoolleiders bepalend voor de kwaliteit van het Amstelveense onderwijs: 'Zo dragen zij bij aan meer gelijke kansen, vervullen zij een wezenlijke rol om het onderwijs inclusiever te maken en zijn zij belangrijk bij het aanpakken van het lerarentekort.'

Meer zeggenschap

D66 wil dat er meer aandacht is voor de schoolleiders in Amstelveen. De democraten willen ze meer ondersteunen bij het aanpakken van uitdagingen waar zij tegenaan lopen en hen meer zeggenschap geven over de jeugd- en onderwijsplannen van de gemeente.

Saloua Chaara, gemeenteraadslid voor D66: 'Wij kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk onze schoolleiders zijn voor goed onderwijs in Amstelveen. Ik ken onze schoolleiders als zeer bevlogen, hardwerkende en kundige mensen die er – vaak achter de schermen-  alles aan doen om het op hun school zo goed als mogelijk te regelen. Wij willen de schoolleiders laten weten dat zij worden gezien en wij hun inzet waarderen. Onze schoolleiders verdienen ons grootste respect.'

Complimentendag

Op de nationale complimentendag maakte de fractie van D66 van de gelegenheid gebruik om schoolleiders in het zonnetje te zetten. Omdat het voorjaarsvakantie is, stuurde de Amstelveense fractie schoolleiders een videoboodschap, waarin zij haar waardering uitspreekt voor het werk van schoolleiders.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.