Corona-maatregel: Amstelveen sluit deuren bezoekerscentrum InZicht

Amstelveen - Gemeente Amstelveen sluit de komende weken (tijdelijk) de deuren van bezoekerscentrum InZicht in het Stadshart in verband met het oplaaiende corona-virus en de door het kabinet aangescherpte maatregelen. 

Het is nog niet duidelijk of Amstelveen meer aanvullende maatregelen gaat treffen, bovenop de gisteren door het kabinet aangekondigde landelijke aanscherpingen die vanmiddag om 18.00 uur in gaan. Er wordt in regioverband (Amsterdam-Amstelland) momenteel gewerkt aan een nieuwe noodverordening.

InZicht

In het bezoekerscentrum InZicht, gevestigd in het bibliotheekgebouw aan het Stadsplein, kunnen Amstelveners terecht voor informatie over diverse grote projecten in Amstelveen, zoals de verbreding van de A9, de nieuwe Amstelveenlijn en de plannen in en rond het Stadshart.

In verband met de aangescherpte corona-maatregelen die gisteren door het kabinet werden aangekondigd is InZicht tot en met in ieder geval 20 oktober 2020 gesloten. Mensen met vragen over de projecten kunnen deze stellen via e-mail  (inzicht@amstelveen.nl).

Vanaf oktober zou elke eerste donderdag van de maand een geluidexpert aanwezig zijn bij InZicht, maar ook dat komt dus te vervallen.

Amstelveen InZicht is een samenwerking tussen de gemeente Amstelveen, Rijkswaterstaat, afdeling Metro en Tram van de gemeente Amsterdam en de Vervoerregio Amsterdam. In het centrum krijgen bezoekers een inkijkje in het Amstelveen van de toekomst en de weg daar naartoe. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:22

Uitbreiding winkels Stadsplein op politieke agenda

Amstelveen - De Amstelveense gemeenteraad gaat zich in december buigen over het voorstel om een winkelgevel aan het Stadsplein uit te bouwen, om zo de winkels aldaar te vergroten.

Corona Amstelveen vandaag 12:05

Mondkapjes voor 'Schaftende Arbeiders'

Amstelveen - Nu mondkapjes steeds vertrouwder zijn geworden in het Amstelveense straatbeeld, heeft iemand ook het kunstobject 'De Schaftende Arbeiders' aan de Van der Hooplaan in Amstelveen voorzien van mondkapjes.

Horeca vandaag 11:03

Met wie zou jij willen genieten van deze Versbox?

Amstelveen - De gerenommeerde versleverancier Den Hertog BV, bekend van levering aan (horeca-)bedrijven en sterrenrestaurants, heeft sinds kort een nieuwe Versbox in het assortiment voor particulieren. De Den Hertog Versbox valt dermate in de smaak, dat AmstelveenZ.nl in samenwerking met Den Hertog drie versboxen (à 17,50 per stuk) mag verloten onder lezers.

Corona Amstelveen gisteren 14:41

Afgelopen twee weken 4 Amstelveense Covid19-patiënten overleden

Amstelveen - De afgelopen twee weken zijn vier Amstelveense Covid19-patiënten overleden. Dat meldt het RIVM in een nieuwe weekupdate, over de periode 14 tot en met 27 oktober. Er werden in de genoemde periode in Amstelveen vijf ziekenhuisopnames en 701 besmettingen gemeld.