Pixabay.com

Corona-sterfgevallen in Amstelveen opgelopen naar 34* [Update]

Amstelveen - In Amstelveen is vandaag (5 mei) door het RIVM een nieuw corona-sterfgeval gemeld. Het aantal door het RIVM gerapporteerde corona-sterfgevallen in Amstelveen is daarmee opgelopen van 33 naar 34.

Sinds 27 april stond het aantal Amstelveners dat is overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting op 33. De toename blijkt uit nieuwe cijfers van het RIVM. Aanvakelijk werden op 5 mei 35 sterfgevallen gemeld, maar dat aantal is op 6 mei gecorrigeerd naar 34.

Het aantal sterfgevallen in Amstelveen is relatief gezien nog altijd beduidend hoger dan in omliggende gemeenten. 

Er werden vandaag, net als de afgelopen dagen, geen nieuwe ziekenhuisopnames gemeld in Amstelveen door het RIVM, dat aantal staat al langere tijd op 55.

Nederland
In heel Nederland werden vandaag 86 sterfgevallen gerapporteerd, waarmee het totaal aantal slachtoffers in Nederland op 5.168 is gekomen. Ook werden 89 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld: sinds de uitbraak in Nederland zijn er 11.126 opgenomen (geweest) in een ziekenhuis. 41.087 mensen zijn tot dusver positief getest op het virus, vandaag werden er 317 positieve testen gemeld.

Het RIVM stelt dat werkelijke besmettingsaantallen hoger liggen, omdat niet iedereen wordt getest.  Bron: RIVM

Dit bericht is geupdate


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen. 

Advertorial Evenementen & Activiteiten gisteren 11:51

Uitje in de buurt: bamboelabyrint Nirwana

Amstelveen/De Kwakel – Niet ver van Amstelveen bevindt zich bamboelabyrint Nirwana. Het in De Kwakel gelegen labyrint biedt speciaal in deze coronatijden de mogelijkheid tot een exclusief gezinsuitje.