Pixabay.com

Corona-sterfgevallen in Amstelveen opgelopen naar 34* [Update]

Amstelveen - In Amstelveen is vandaag (5 mei) door het RIVM een nieuw corona-sterfgeval gemeld. Het aantal door het RIVM gerapporteerde corona-sterfgevallen in Amstelveen is daarmee opgelopen van 33 naar 34.

Sinds 27 april stond het aantal Amstelveners dat is overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting op 33. De toename blijkt uit nieuwe cijfers van het RIVM. Aanvakelijk werden op 5 mei 35 sterfgevallen gemeld, maar dat aantal is op 6 mei gecorrigeerd naar 34.

Het aantal sterfgevallen in Amstelveen is relatief gezien nog altijd beduidend hoger dan in omliggende gemeenten. 

Er werden vandaag, net als de afgelopen dagen, geen nieuwe ziekenhuisopnames gemeld in Amstelveen door het RIVM, dat aantal staat al langere tijd op 55.

Nederland
In heel Nederland werden vandaag 86 sterfgevallen gerapporteerd, waarmee het totaal aantal slachtoffers in Nederland op 5.168 is gekomen. Ook werden 89 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld: sinds de uitbraak in Nederland zijn er 11.126 opgenomen (geweest) in een ziekenhuis. 41.087 mensen zijn tot dusver positief getest op het virus, vandaag werden er 317 positieve testen gemeld.

Het RIVM stelt dat werkelijke besmettingsaantallen hoger liggen, omdat niet iedereen wordt getest.  Bron: RIVM

Dit bericht is geupdate


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.