Pixabay

COVID-19 in Amstelveen: de stand van zaken (positieve testen & opnames)

Amstelveen - Hoe staat het met de ontwikkeling van het COVID-19-virus in Amstelveen? De informatievoorziening vanuit GGD Amsterdam-Amstelland is inmiddels gewijzigd.

GGD Amsterdam-Amstelland geeft sinds het paasweekeinde namelijk niet langer dagelijkse updates over het aantal positief geteste inwoners in Amstelveen en de regio.

2x per week
De gezondheidsinstantie heeft de informatievoorziening rond positieve COVID-19 testen en het aantal in het ziekenhuis opgenomen inwoners teruggeschroefd naar 2x per week. Daarbij wordt alleen nog het aantal positieve testen / ziekenhuisopnames in de hele regio gemeld en niet meer op gemeente-niveau.

Trend beter in beeld
De GGD geeft aan op die manier de trend beter in beeld te kunnen brengen: 'Een trend over meerdere dagen is in dit geval een betere graadmeter, omdat op sommige dagen naast het aantal besmettingen ook  achterstallige meldingen binnenkomen'.

Sinds de laatste update (einde van het paasweekeinde) waren totaal 1604 besmettingen in regio Amsterdam-Amstelland geregistreerd door de GGD. In totaal zijn 498 personen in deze regio opgenomen (geweest) in een ziekenhuis. De GGD meldt dat de aantallen nog niet volledig zijn, doordat er vertraging is in de meldingen. Deze zullen in de komende dagen worden aangevuld: komende vrijdag volgt een nieuwe GGD-update.

RIVM - Amstelveen
Het totaal aantal Amstelveners dat tot dusver positief is getest op COVID-19 sinds de corona-uitbraak is inmiddels wel de tweehonderd gepasseerd, zo blijkt uit de laatste update van het RIVM. Het RIVM geeft ook nog dagelijks een update van het totaal aantal ziekenhuisopnames (per 100.000 inwoners per gemeente) weer. In Amstelveen zijn tot dusver 46 inwoners opgenomen in een ziekenhuis vanwege COVID-19 (50,2 op basis van 100.000 inwoners).

graf15aprrivm.jpg

Landelijke cijfers per 15 april (RIVM)

  • 9.127 Ziekenhuisopnames (+188)
  • 28.153 Positief geteste personen (+734)*
  • 3.134 Overleden personen  (+189)**
*Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. **Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.  

Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.