Cultuur in Amstelveen (3); Cobra, kleurrijk en spraakmakend

AMSTELVEEN - Over smaak valt niet te twisten, zoals een oordeel over kunst ook te subjectief is om het daar eens over te kunnen worden. Neem het museum voor moderne kunst in Amstelveen, het Cobra. De collectie aldaar; je bejubelt of je verafschuwt het.

Kunst kun je definiëren als het product van creatieve menselijke uitingen en wat kunst in ieder geval moet doen is emotie - positief of negatief - losmaken. Zoals gezegd, dat doet de kunst in het Cobra Museum sowieso, want of je vindt het mooi of je vindt het afschuwelijk. Maar hoe dan ook, de tentoongestelde werken in het Cobra roepen een bepaalde emotie op.

"Cobra veroorzaakte in Nederland een revolutie; een doorbraak in de moderne kunst die tot op de dag van vandaag doorwerkt in kunstopvattingen en kunstuitingen", meldt het museum op zijn website. "Het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen maakt het erfgoed van de internationale Cobrabeweging zichtbaar en houdt het gedachtegoed van de kunstenaars van de beweging levend. Het museum beoogt hét expertisecentrum te zijn op dit gebied Dé plek waar in de geest van Cobra, experiment en expressie in de kunst worden benadrukt."

Het nuseum beschikt, zoals het zelf zegt, over een kernachtige Cobraverzameling. Daarnaast zijn er regelmatig (gethematiseerde) tentoonstellingen en exposities en worden er workshops en andere activiteiten georganiseerd. Er zijn ook programma's voor het basis- en voortgezet onderwijs.

Ga voor meer informatie naar de website van het Cobra Museum.

 

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.