Amstelzijde, Gemeente Amstelveen

D66: 'Amstelveense horeca helpen met extra terrasruimte'

Amstelveen - De fractie van D66 Amstelveen wil dat de gemeente gaat bekijken of Amstelveense horecaondernemers tegemoet kunnen worden gekomen met het tijdelijk vergroten (of het creëren) van (extra) terrassen, om de horeca betere kansen te bieden in een anderhalvemeter-economie.

Lang niet alle horeca-ondernemers hebben nu de ruimte voor een groter terras, maar ook voor hen ziet D66 kansen. Ondernemers met beperkte terrasruimte, maar wel met parkeerplekken of open plekken (pleintjes) voor de deur, kunnen door het tijdelijk toestaan van extra terras een betere bezetting realiseren.

Hoe straks op te starten
D66-raadslid Robert Zuidbroek meldde deze week in een persbericht van de partij dat veel horecaondernemers aan het kijken zijn hoe zij straks weer op kunnen starten als het kabinet rond 20 mei wellicht maatregelen gaat versoepelen. De partij bezocht diverse horeca-ondernemers.

Maatwerk
‘Dit vraagt soms creatieve oplossingen’, zegt Zuidbroek. ‘Op korte termijn zijn deze er wel. Voor de langere termijn worden er wel zorgen geuit. Als je door de tijdelijke 1,5 meter norm nog maar 25 of 30 procent van je normale bezetting kunt houden, dan is het voor veel ondernemers onmogelijk om nog iets te verdienen. Dat kunnen we oplossen, maar dat vraagt ook veel maatwerk.'

robert_zuidbroek_gesprek_horeca_daan_kroone.jpg

(r) Robert Zuidbroek (D66) in gesprek met (l) Daan Kroone (voorzitter KHN-Amstelland)

Winterterrassen
D66 denkt ook al aan het open kunnen houden van terrassen in de komende winter.’Het biedt kansen om in de wintermaanden wat meer omzet te draaien. Dit scheelt ondernemers kosten voor het verplaatsen van het buitenmeubilair.Soortgelijke plannen zijn onder meer in Scheveningen gepresenteerd.’

Belemmeringen weg
D66 wil eveneens inspelen op de wens van veel horeca-ondernemers om onnodige belemmeringen weg  te nemen waar dat kan en  duidelijke kaders op het terrein van veiligheid en handhaving te stellen. De fractie van D66 heeft inmiddels vragen aan het College gesteld of er tijdelijke maatregelen mogelijk zijn om ondernemers meer ruimte te bieden.

Maatregelen
Ook wil D66 weten van het College of zij bereid is te kijken naar andere maatregelen die de lasten voor (horeca)ondernemers enigszins verlichten. D66 maakt met twee wethouders onderdeel uit van het College van B en W. Lees hier het persbericht van D66 Amstelveen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen. 

Advertorial Evenementen & Activiteiten gisteren 11:51

Uitje in de buurt: bamboelabyrint Nirwana

Amstelveen/De Kwakel – Niet ver van Amstelveen bevindt zich bamboelabyrint Nirwana. Het in De Kwakel gelegen labyrint biedt speciaal in deze coronatijden de mogelijkheid tot een exclusief gezinsuitje.