Pixabay.com

D66: 'Treinstation in Amstelveen Zuid'

Amstelveen - D66 Amstelveen vraagt zich hardop af of Amstelveen zich niet hard moet maken voor een treinstation in bijvoorbeeld Amstelveen Zuid. 

Dat zei D66-fractievoorzitter Harmen van der Steenhoven in de gemeenteraadsvergadering woensdagmiddag. Amstelveen is nog altijd een van de grootste gemeenten van Nederland zonder treinstation.

Van der Steenhoven vroeg zich af waarom Amstelveen (nog) niet is ingesprongen op de plannen van spoorbeheerder ProRail, die eerder al bekend maakte de komende jaren tientallen nieuwe treinstations te moeten bouwen om de verwachte reizigersgroei op te vangen.

Van der Steenhoven ziet een trein mogelijk als goede kans om de bereikbaarheid van Amstelveen te verbeteren. Hij vindt sowieso dat Amstelveen in regioverband - en met name in de metropoolregio - vaak harder met de vuist op tafel moet slaan om zaken te bereiken.

Harmen van der Steenhoven (D66).


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:13

Museumspoorlijn Amstelveen definitief tot monument verklaard

Amstelveen - Het Amstelveense gedeelte van de museumspoorlijn die loopt tussen Bovenkerk in Amstelveen en het Haarlemmermeerstation in Amsterdam, is vandaag definitief aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de cultuurhistorische waarde.   

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Amstelveen stelt verbreding van Bovenkerkerweg uit: nu te duur

Amstelveen - De verdubbeling van de drukke Bovenkerkerweg wordt uitgesteld tot 2023. Tijdens de voorbereiding is gebleken dat de weg in z’n geheel vernieuwd moet worden en deze extra kosten wil de gemeente niet maken tijdens de coronacrisis. 

Zakelijk gisteren 09:44

JobZ: Centralpoint zoekt accountmanager

Amstelveen - Centralpoint, de grootste IT-reseller van de Benelux en gevestigd in Amstelveen, groeit nog steeds en zoekt een nieuwe accountmanager. 

Algemeen 25 mei 2020 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.