D66 wil Amstelveense Tienerschool (10-14 jaar)

Amstelveen - Vorige maand heeft D66 Amstelveen diverse scholen, wethouder Frank Berkhout én Tweede Kamerlid Paul van Meenen, online bij elkaar gebracht om na te denken over het beste en meest inclusieve onderwijs in Amstelveen. Op 4 maart gaat D66 ook met ouders in gesprek. Zodat ook hun inbreng meegenomen wordt  bij de plannen van de onderwijspartij.

Breed draagvlak voor inclusiever onderwijs
“Ik ben enorm trots op hoeveel Amstelveense scholen met ons wilden praten over inclusief onderwijs. Nagenoeg alle scholen waren bij onze expertmeeting aanwezig en de opkomst was bijzonder hoog. Dit laat zien dat onze scholen écht aan de slag willen met inclusiever onderwijs. Maar óók dat zij vinden dat er werk aan de winkel is als het gaat om meer kansen voor leerlingen die moeilijk meekomen”, zegt Saloua Chaara, gemeenteraadslid voor D66 Amstelveen.

Veel ideeën en goede voorbeelden
Scholen hebben veel ideeën geopperd. Van het creëren van time-out plekken op school, tot verlengde schooldagen voor kinderen die moeilijk meekomen, tot een heus expertisecentrum voor inclusief onderwijs in Amstelveen. Dit laatste is een idee van de Bloeiwijzer waarmee de basisschool voor speciaal onderwijs, reguliere scholen helpt om kinderen met een extra onderwijsbehoefte goed te ondersteunen. “Een initiatief wat D66 zeer omarmt. Het speciaal onderwijs wordt letterlijk naar reguliere scholen gebracht. Hier zijn we al langer voorstander van. We hopen dat het expertisecentrum er snel komt.”, aldus Chaara.

D66 wilt Amstelveense Tienerschool
Ook is een Amstelveense Tienerschool veelvuldig als oplossing door scholen genoemd. Dit is een school voor kinderen van 10-14 jaar voor wie de reguliere overgang van het basis naar het voortgezet onderwijs te groot is. Leerlingen gaan pas op hun 14e naar het vmbo, havo of vwo en stromen daar dan in het derde jaar in. Saloua: “D66 gelooft erg in het concept van de Tienerschool. Met een tienerschool stellen we het schooladvies voor een specifieke groep kinderen een paar jaar uit. Zodat kinderen langer te tijd hebben hun talenten te ontwikkelen en het schoolniveau later wordt bepaald. Hiermee krijgen leerlingen een betere springplank voor hun verdere schoolloopbaan”. De democraten werken het concept de komende tijd samen met scholen verder uit. Chaara: “Hoe mooi is het dat we op deze manier met het onderwijs kunnen samenwerken om in Amstelveen het beste en meest inclusieve onderwijs van Nederland te bieden?”.

Ouders, sluit aan op 4 maart!
D66 wil ook van ouders te horen wat beter kan en anders móet om het meest inclusieve onderwijs van Nederland te bieden. Zodat zij hier samen met scholen werk van kan maken. Daarom gaat D66 op 4 maart 2021 met ouders in gesprek. D66 nodigt ouders uit om hun ervaringen te delen en te vertellen wat beter kan. Ook onderwijswethouder Frank Berkhout sluit hierbij bij dit gesprek aan.

Aanmelden kan via deze website: https://amstelveen.d66.nl/agenda.


Meer nieuws

112 gisteren 19:02

Ongeval met deelscooter in Bankras

Amstelveen - Twee opzittenden van een deelscooter zijn dinsdagavond ten val gekomen in de wijk Bankras, vermoedelijk na een incident met een grijs busje waarvan de bestuurder is doorgereden.

Kunst & Cultuur gisteren 13:14

Nieuw leven in monumentaal oud schoolgebouw Oude Dorp Amstelveen

Amstelveen - Het monumentale schoolgebouw, gelegen aan de Dorpsstraat in het Oude Dorp van Amstelveen, is na een maandenlange renovatie weer gereed voor gebruik. Het gebouw dateert uit 1902 en ‘was dringend toe aan een flinke opknapbeurt,’ zegt wethouder Frank Berkhout (Vastgoed en Cultuureducatie, D66).

Amstelveen van voorheen 22 mei 2022 20:41

Amstelveen van voorheen (300)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 300 een bijzondere tekening.