Omgekeerde vlaggen bij het kruispunt Beneluxbaan/Bovenkerkerweg

Dag omgekeerde vlag: Amstelveen kondigt verwijdering aan

3Amstelveen - Gemeente Amstelveen gaat volgende week de omgekeerde Nederlandse vlaggen, die in het kader van de boerenprotesten langs diverse wegen in de gemeente werden opgehangen, weghalen.

Een oproep aan de demonstranten om de vlaggen zelf te verwijderen, omdat andere Amstelveners zich hierdoor gekwetst voelen, werd tot op heden genegeerd. De gemeente Amstelveen geeft aan de demonstranten de afgelopen weken de ruimte te hebben gegeven om hun standpunt duidelijk te maken, maar nu in te grijpen, 

'Voor de gemeente is het tijd om recht te doen aan de gevoelens en opvattingen van alle Amstelveners en de vlaggen weg te halen. De omgekeerde Nederlandse vlaggen zorgen voor verdriet bij andere Amstelveners, zoals bij veteranen en Amstelveners die naasten verloren zijn. Als gemeente hebben we ook een verantwoordelijkheid naar hen' , zegt locoburgemeester Herbert Raat.

'Vorige week hebben we een beroep gedaan op de eigen verantwoordelijkheid, maar dit heeft er jammer genoeg niet toe geleid dat de omgekeerde Nederlandse vlaggen zijn verwijderd. We hadden gewild dat we als overheid niet hoefden in te grijpen. Maar in Amstelveen houden we rekening met elkaar.' 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.