AmstelveenZ

'De hond is geen melkkoe, afschaffen die hondenbelasting'

Amstelveen – De Socialistische Partij Amstelveen heeft gisterenavond in de gemeenteraadsvergadering bijval gekregen voor de wens om de hondenbelasting in Amstelveen af te schaffen.

SP-fractiewoordvoerder Patrick Adriaans gaf in een krachtig betoog aan de belasting oneerlijk te vinden, mede omdat er ook geen kattenbelasting is. ‘Waarom niet? Omdat het simpelweg niet hoort.’

Ook geen kinderbelasting

De partij vindt het bijvoorbeeld vreemd als hondenbelasting wordt besteed aan faciliteiten voor honden, want er wordt immers ook geen belasting doorgerekend aan fietsers om fietspaden te financieren, of kinderbelasting om kinderspeelplaatsen aan te leggen.

Maatschappelijk nut

De partij vindt daarnaast dat honden een maatschappelijk nut hebben, in bijvoorbeeld de strijd tegen eenzaamheid (met name onder ouderen) of in het kader van veiligheid.

Geen melkkoe

De partij diende de motie ‘de hond is geen melkkoe’ gezamenlijk in met onder andere AVA, bbA, VVD en CU. De SP is voor een verantwoorde afschaffing en zou ook kunnen leven met een verlaging van de belasting als daarmee financiële problemen bij de gemeente worden voorkomen.

Aan de slag

Het college van B en W heeft aangegeven aan de slag te gaan met de motie. Na de zomer zal meer duidelijk worden over een mogelijke afschaffing.


Meer nieuws

112 vandaag 17:13

Botsing op Keizer Karelweg

Amstelveen - Op de Keizer Karelweg in Amstelveen is dinsdagmiddag een personenbusje in aanrijding gekomen met een personenauto. Het busje botste in de flank van de personenwagen.

Corona Amstelveen vandaag 15:42

Update RIVM: vier COVID-19 patiënten Amstelveen

Amstelveen - Het RIVM meldt in de laatste update rond het coronavirus (COVID-19) dat in Amstelveen de afgelopen twee weken bij vier inwoners COVID-19 besmettingen zijn vastgesteld. Van geregistreerde ziekenhuisopnames of overleden personen was geen sprake.

Algemeen vandaag 09:57

Inbraak-aanpak Amstelveen trekt de aandacht

Amstelveen - De Amstelveense aanpak om het aantal inbraken blijvend terug te dringen was gisteren voer voor het NOS Journaal. De aanpak in Amstelveen is behoorlijk succesvol; relevant nu inbrekers weer in heel het land volop actief zijn na sterk teruggelopen inbraakcijfers in de piek van de eerste coronagolf.

Algemeen gisteren 15:29

Einde bankgebouw

Amstelveen - De gevolgen van de voorgenomen verbreding van Rijksweg A9 in Amstelveen worden steeds zichtbaarder in het straatbeeld van het Oude Dorp.

Algemeen gisteren 10:20

Ergernis over 'lachgasweide' in Amsterdamse bos

Amstelveen - De enorme troep die feestgangers afgelopen weekeinde in het Amsterdamse bos achterlieten heeft kwaad bloed gezet bij veel bosgebruikers. De Zonneweide veranderde in een lachgasweide, nadat feestvierders honderden lege ballonnen en andere rotzooi achterlieten.