De Kazerie, meer horeca dan kaaswinkel

AMSTELVEEN - Dé delicatessenspecialist van Amstelveen: De Kazerie. Sinds 2010 gevestigd op de Van der Hooplaan. Wat begon als een kleine kaaswinkel met enkele kazen werd al snel een speciaalzaak met een enorm gevarieerd assortiment met maar liefst 260 kaassoorten en vele andere delicatessen. ‘We reizen veel om de lekkerste producten te vinden’, zo zegt eigenaar Rick Brantenaar.

Roer om
Enkele jaren geleden ging het roer bij Rick en Heleen Brantenaar volledig om. ‘We hebben jarenlang gewerkt in commerciële en management functies, maar het kriebelde om voor onszelf te beginnen’, zo zegt Heleen. ‘Deze zaak is ontstaan vanuit liefde voor lekker eten en mooie smaken.’

Proeven
Een rijk gevulde kaasplank, een gevarieerde picknickmand of een bijzondere (party)catering: De Kazerie verzorgt het. ‘Het feestje begint eigenlijk al in onze zaak. En natuurlijk mag alles geproefd worden, dat vinden we juist belangrijk’, zo zegt Heleen. ‘Sterker nog alles moet geproefd worden, zodat je naar huis gaat met de producten naar jouw smaak en het verschil proeft tussen een supermarktkaasje en een ambachtelijke kaas’, vult Rick aan.
Ook vertellen de medewerkers van De Kazerie graag het verhaal achter de producten. ‘Zodat je precies weet waar iets vandaan komt, dat is toch mooi om thuis te kunnen uitleggen?’

Horeca
De focus voor Rick en Heleen ligt de komende tijd voornamelijk op de horeca. Op dit moment verzorgt De Kazerie voor verschillende restaurants het kaasplateau, want een kaasplank is niet zomaar een kaasplank, legt Heleen uit. ‘Er zijn zoveel verschillen. Er is veel meer dan brie. Net zoals je kaart verandert, moet je kaasplank mee veranderen en passen bij de rest. We krijgen van de restaurants waar we aan leveren een lijst met gerechten en wijnen en daarbij maken wij een passend kaasplateau. Wij hebben de kennis in huis en die zetten we graag in.’

Culinair genot
Het omhoogbrengen van culinair genot in restaurants is op dit moment het belangrijkste doel van De Kazerie.
‘We willen meer knuffelen met de horeca, meer samenwerkingen aangaan en samen heerlijk eten verzorgen’, eindigt Rick.

Informatie
De KazerieVan der Hooplaan 176 | Telefoon 020 341 12 31 | www.dekazerie.nl

Dit artikel is ook verschenen in AmstelveenZ Magazine No 15. Oktober 2016


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.