De Kinderkorf: gezonde voeding doorslaand succes

Amstelveen - Kinderopvangorganisatie de Kinderkorf is dit jaar volledig overgestapt op gezonde voeding. Kinderen worden tijdens hun verblijf getrakteerd op biologische & vegetarische warme maaltijden, bomvol goede voedingsstoffen en vitaminen. Het is een doorslaand succes: de kinderen smullen er van en ouders ervaren het als een groot gemak.

Als ze bij de Kinderkorf iets doen, doen ze het goed. De dagverse maaltijden worden door professionals samengesteld, bereid en aangeleverd. ‘We willen niet dat de groepsleidsters zelf gaan kokerellen, want dat gaat ten koste van de opvang. Ze hoeven de maaltijden alleen op te warmen in speciaal daarvoor aangeschafte ovens’, zegt directeur en oprichter Silvia Wardenaar.

Overstap

Ze vertelt dat de overstap naar volledig gezonde voeding bedoeld was als een geleidelijk proces, maar dat het razendsnel werd geadopteerd door ouders en kinderen. ‘Begin dit jaar was er de keus tussen broodmaaltijden en warme maaltijden, maar inmiddels kiest iedereen voor warm. ‘Ouders ervaren het als een groot gemak dat hun kind al een gezonde warme maaltijd heeft genuttigd en de nodige vitaminen heeft binnengekregen op het kinderdagverblijf.’

Vegetarisch & biologisch

De kinderen krijgen dagelijks uitgebalanceerde gerechten voorgeschoteld. ‘We hebben bewust gekozen voor de vegetarische en biologische lijn en die valt goed in de smaak’, zegt Silvia. Ouders krijgen het weekmenu toegestuurd en daar staan alle gerechten op. Van groenteburgers met wortelschijfjes en aardappeltjes tot biologische spaghetti bolognese. Zelfs de babyhapjes zijn zeer verantwoord: doperwten, courgette en bloemkool: het komt allemaal voorbij.

‘Natuurlijk houden we ook rekening met allergieën, diëten en speciale wensen,’ legt Silvia uit. ‘Kinderen mogen ook zelf kiezen wat ze eten. Daardoor is er voldoende afwisseling’, vult assistent leidinggevende Anita aan. Zij legt ook uit dat eten bij de Kinderkorf een ware belevenis is, waar dagelijks veel aandacht voor is. ‘We eten samen, zingen liedjes, het is leuk en leerzaam. Een dagelijks ritueel.’

Verticale groepen

Dankzij de verticale groepen bij de Kinderkorf leren de jonge kinderen van de oudere kinderen, op alle gebieden; dus ook als het op eten aankomt. ‘Ze zien wat ze eten (de maaltijden zijn geen prakjes en zien er appetijtelijk uit), leren erover en komen er ook achter hoe ze met lepel en vork om moeten gaan. Na het eten wordt gezamenlijk opgeruimd en is het tijd om handjes en gezichtjes te wassen’, zegt Anita.

Gezonde tussendoortjes

Naast de warme middagmaaltijd is er ook een dagelijks fruit- en rauwkosthapje en volgt in de namiddag een cracker of soepstengel. Suikerrijke dranken als diksap of appelsap vind je niet meer bij de Kinderkorf. ‘Dat hebben we vervangen door water en kinderthee’, zegt Silvia.

Dagbalans

Afgestemd op de leeftijd en behoefte van ieder kind wordt bij de Kinderkorf de ideale dagbalans gezocht voor een optimale verdeling van voedingstoffen. Het is weer een nieuwe stap in het verantwoord (pedagogisch) beleid dat de Kinderkorf in alle facetten nastreeft.

Informatie

Meer informatie over opvangmogelijkheden? Neem contact op met De Kinderkorf!
de Kinderkorf
Amsterdamseweg 209-A & 209-B (Amstelveen)
Tureluurweg 2-6 (Diemen)
Telefoon: 020 647 7198
info@kinderkorf.nl
www.kinderkorf.nl

[Deze advertorial is ook verschenen in AmstelveenZ Magazine No.32, september 2018]


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen vandaag 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.

Sport gisteren 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen gisteren 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.