De Kinderkorf: gezonde voeding doorslaand succes

Amstelveen - Kinderopvangorganisatie de Kinderkorf is dit jaar volledig overgestapt op gezonde voeding. Kinderen worden tijdens hun verblijf getrakteerd op biologische & vegetarische warme maaltijden, bomvol goede voedingsstoffen en vitaminen. Het is een doorslaand succes: de kinderen smullen er van en ouders ervaren het als een groot gemak.

Als ze bij de Kinderkorf iets doen, doen ze het goed. De dagverse maaltijden worden door professionals samengesteld, bereid en aangeleverd. ‘We willen niet dat de groepsleidsters zelf gaan kokerellen, want dat gaat ten koste van de opvang. Ze hoeven de maaltijden alleen op te warmen in speciaal daarvoor aangeschafte ovens’, zegt directeur en oprichter Silvia Wardenaar.

Overstap

Ze vertelt dat de overstap naar volledig gezonde voeding bedoeld was als een geleidelijk proces, maar dat het razendsnel werd geadopteerd door ouders en kinderen. ‘Begin dit jaar was er de keus tussen broodmaaltijden en warme maaltijden, maar inmiddels kiest iedereen voor warm. ‘Ouders ervaren het als een groot gemak dat hun kind al een gezonde warme maaltijd heeft genuttigd en de nodige vitaminen heeft binnengekregen op het kinderdagverblijf.’

Vegetarisch & biologisch

De kinderen krijgen dagelijks uitgebalanceerde gerechten voorgeschoteld. ‘We hebben bewust gekozen voor de vegetarische en biologische lijn en die valt goed in de smaak’, zegt Silvia. Ouders krijgen het weekmenu toegestuurd en daar staan alle gerechten op. Van groenteburgers met wortelschijfjes en aardappeltjes tot biologische spaghetti bolognese. Zelfs de babyhapjes zijn zeer verantwoord: doperwten, courgette en bloemkool: het komt allemaal voorbij.

‘Natuurlijk houden we ook rekening met allergieën, diëten en speciale wensen,’ legt Silvia uit. ‘Kinderen mogen ook zelf kiezen wat ze eten. Daardoor is er voldoende afwisseling’, vult assistent leidinggevende Anita aan. Zij legt ook uit dat eten bij de Kinderkorf een ware belevenis is, waar dagelijks veel aandacht voor is. ‘We eten samen, zingen liedjes, het is leuk en leerzaam. Een dagelijks ritueel.’

Verticale groepen

Dankzij de verticale groepen bij de Kinderkorf leren de jonge kinderen van de oudere kinderen, op alle gebieden; dus ook als het op eten aankomt. ‘Ze zien wat ze eten (de maaltijden zijn geen prakjes en zien er appetijtelijk uit), leren erover en komen er ook achter hoe ze met lepel en vork om moeten gaan. Na het eten wordt gezamenlijk opgeruimd en is het tijd om handjes en gezichtjes te wassen’, zegt Anita.

Gezonde tussendoortjes

Naast de warme middagmaaltijd is er ook een dagelijks fruit- en rauwkosthapje en volgt in de namiddag een cracker of soepstengel. Suikerrijke dranken als diksap of appelsap vind je niet meer bij de Kinderkorf. ‘Dat hebben we vervangen door water en kinderthee’, zegt Silvia.

Dagbalans

Afgestemd op de leeftijd en behoefte van ieder kind wordt bij de Kinderkorf de ideale dagbalans gezocht voor een optimale verdeling van voedingstoffen. Het is weer een nieuwe stap in het verantwoord (pedagogisch) beleid dat de Kinderkorf in alle facetten nastreeft.

Informatie

Meer informatie over opvangmogelijkheden? Neem contact op met De Kinderkorf!
de Kinderkorf
Amsterdamseweg 209-A & 209-B (Amstelveen)
Tureluurweg 2-6 (Diemen)
Telefoon: 020 647 7198
info@kinderkorf.nl
www.kinderkorf.nl

[Deze advertorial is ook verschenen in AmstelveenZ Magazine No.32, september 2018]


Meer nieuws

Kunst & Cultuur gisteren 17:03

Hedwig Verhoeven algemeen directeur ad interim Cobra Museum

Amstelveen - Het bestuur van de Stichting Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen heeft Hedwig Verhoeven benoemd tot algemeen directeur ad interim van het museum. Bij het Cobra Museum gaat Verhoeven met het team, het stichtingsbestuur en de gemeente Amstelveen bouwen aan een toekomstbestendig museum. Ze volgt hiermee Stefan de Raay op, die zes jaar lang leiding heeft gegeven.

Algemeen gisteren 11:16

Gemeenteraad wil jongeren horen: Hoe zie jij jouw toekomst?

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen wil jongeren meer betrekken bij de besluiten die zij nemen en ruimte geven voor invloed. Daarom neemt de raad een stap richting intensiveren jongerenparticipatie en hoopt zo samen met hen te werken aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Amstelveen van voorheen 17 mrt. 2024 19:48

Amstelveen van voorheen (394)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 394 een oude foto van de Raiffeisenbank, simpelweg gevestigd in een woonhuis aan Noorddammerlaan 87.

Sport 17 mrt. 2024 10:20

Lentemarathon Amstelveen: duizenden lopers op de been

Amstelveen - Zondagochtend om half tien klonk op het Stadsplein in Stadshart Amstelveen het startschot voor de KPMG Lentemarathon 2024. Duizenden lopers zetten vandaag hun beste beentje voor, op verschillende afstanden.