Het team van de Kinderkorf
Advertorial Zakelijk

De Kinderkorf: niet zomaar een kinderopvang

Amstelveen – Waar René Wardenaar en zijn vrouw dertig jaar geleden een kinderopvang startten als oplossing voor het opvangen van hun eigen dochter Marleen, groeide het bedrijf uit tot een mooie en professionele organisatie met twee vestigingen: Diemen en Amstelveen. Een organisatie waar, ook na 30 jaar, kinderen nog altijd centraal staan.

Om een veilige en geborgen sfeer te realiseren, krijgen teamleden binnen de Kinderkorf veel ruimte en vrijheid. ‘Ook zij moeten zich helemaal thuis voelen op hun werkplek’, begint Marleen Wardenaar te vertellen. Ze zit aan de knusse tafel op de eerste verdieping van de vestiging van de Kinderkorf aan de Amsterdamseweg in Amstelveen.

Het kinderdagverblijf ligt beschut, in het Jac. P. Thijssepark, waardoor de kinderen veilig en ongestoord kunnen spelen zonder dat er gevaar dreigt van auto’s of ander verkeer. Ruimte, licht en groen kenmerken de omgeving.

‘Om dit gevoel te realiseren werken we per groep met vaste teams van drie personen’, vult René zijn dochter aan. ‘Dit team is verantwoordelijk voor de opvang van twaalf kinderen en werkt bijna volledig autonoom. We werken uitsluitend met professionals waarbij we een mix maken van mensen met theoretische kennis en ervaringsdeskundigen. Door deze mix kunnen ook zij voortdurend van elkaar leren en worden ieders kwaliteiten optimaal benut.’

Geborgenheid

De teams bepalen zelf hoe de ruimte wordt ingericht en wat er nodig is voor deze betreffende groep. Het grote voordeel van een vaste groep voor de kinderen is dat zij en ouders altijd vaste aanspreekpunten hebben. ‘Vier jaar lang en dat draagt bij aan het gevoel van geborgenheid’, aldus René.

Zelfstandig

Deze manier van werken moet wel bij de leidsters passen. ‘Waar sommige leidsters meer behoefte voelen voor werken in een hiërarchische organisatie met duidelijke leiding van bovenaf, geloven wij in de kracht van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid’, gaat Marleen verder. ‘Dat is vergelijkbaar met de manier van opvang die we aan onze kinderen bieden. We laten hen zien dat ze zelf al tot heel veel in staat zijn. Daarom werken wij ook uitsluitend met verticale groepen waarbij de kinderen van nul tot vier jaar gemixt zijn. Zo kunnen ze van en met elkaar leren. Een verticale groep is net als een familie: daar is iedereen ook niet even oud en bevindt ook niet iedereen zich op hetzelfde ontwikkelingsniveau.’

Nieuwsgierig naar de Kinderkorf als opvang voor uw kind? Of op zoek naar een leuke, uitdagende en inspirerende werkplek in de kinderopvang? Bezoek de website voor meer informatie of bel om een afspraak te maken.

De Kinderkorf
Amsterdamseweg 209-A &
209-B (Amstelveen)
Tureluurweg 2-6 (Diemen)
Telefoon: 020 647 7198
info@kinderkorf.nl
www.kinderkorf.nl


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen vandaag 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.

Sport gisteren 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen gisteren 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.