Het team van de Kinderkorf
Advertorial Zakelijk

De Kinderkorf: niet zomaar een kinderopvang

Amstelveen – Waar René Wardenaar en zijn vrouw dertig jaar geleden een kinderopvang startten als oplossing voor het opvangen van hun eigen dochter Marleen, groeide het bedrijf uit tot een mooie en professionele organisatie met twee vestigingen: Diemen en Amstelveen. Een organisatie waar, ook na 30 jaar, kinderen nog altijd centraal staan.

Om een veilige en geborgen sfeer te realiseren, krijgen teamleden binnen de Kinderkorf veel ruimte en vrijheid. ‘Ook zij moeten zich helemaal thuis voelen op hun werkplek’, begint Marleen Wardenaar te vertellen. Ze zit aan de knusse tafel op de eerste verdieping van de vestiging van de Kinderkorf aan de Amsterdamseweg in Amstelveen.

Het kinderdagverblijf ligt beschut, in het Jac. P. Thijssepark, waardoor de kinderen veilig en ongestoord kunnen spelen zonder dat er gevaar dreigt van auto’s of ander verkeer. Ruimte, licht en groen kenmerken de omgeving.

‘Om dit gevoel te realiseren werken we per groep met vaste teams van drie personen’, vult René zijn dochter aan. ‘Dit team is verantwoordelijk voor de opvang van twaalf kinderen en werkt bijna volledig autonoom. We werken uitsluitend met professionals waarbij we een mix maken van mensen met theoretische kennis en ervaringsdeskundigen. Door deze mix kunnen ook zij voortdurend van elkaar leren en worden ieders kwaliteiten optimaal benut.’

Geborgenheid

De teams bepalen zelf hoe de ruimte wordt ingericht en wat er nodig is voor deze betreffende groep. Het grote voordeel van een vaste groep voor de kinderen is dat zij en ouders altijd vaste aanspreekpunten hebben. ‘Vier jaar lang en dat draagt bij aan het gevoel van geborgenheid’, aldus René.

Zelfstandig

Deze manier van werken moet wel bij de leidsters passen. ‘Waar sommige leidsters meer behoefte voelen voor werken in een hiërarchische organisatie met duidelijke leiding van bovenaf, geloven wij in de kracht van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid’, gaat Marleen verder. ‘Dat is vergelijkbaar met de manier van opvang die we aan onze kinderen bieden. We laten hen zien dat ze zelf al tot heel veel in staat zijn. Daarom werken wij ook uitsluitend met verticale groepen waarbij de kinderen van nul tot vier jaar gemixt zijn. Zo kunnen ze van en met elkaar leren. Een verticale groep is net als een familie: daar is iedereen ook niet even oud en bevindt ook niet iedereen zich op hetzelfde ontwikkelingsniveau.’

Nieuwsgierig naar de Kinderkorf als opvang voor uw kind? Of op zoek naar een leuke, uitdagende en inspirerende werkplek in de kinderopvang? Bezoek de website voor meer informatie of bel om een afspraak te maken.

De Kinderkorf
Amsterdamseweg 209-A &
209-B (Amstelveen)
Tureluurweg 2-6 (Diemen)
Telefoon: 020 647 7198
info@kinderkorf.nl
www.kinderkorf.nl


Meer nieuws

Kunst & Cultuur gisteren 17:03

Hedwig Verhoeven algemeen directeur ad interim Cobra Museum

Amstelveen - Het bestuur van de Stichting Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen heeft Hedwig Verhoeven benoemd tot algemeen directeur ad interim van het museum. Bij het Cobra Museum gaat Verhoeven met het team, het stichtingsbestuur en de gemeente Amstelveen bouwen aan een toekomstbestendig museum. Ze volgt hiermee Stefan de Raay op, die zes jaar lang leiding heeft gegeven.

Algemeen gisteren 11:16

Gemeenteraad wil jongeren horen: Hoe zie jij jouw toekomst?

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen wil jongeren meer betrekken bij de besluiten die zij nemen en ruimte geven voor invloed. Daarom neemt de raad een stap richting intensiveren jongerenparticipatie en hoopt zo samen met hen te werken aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Amstelveen van voorheen 17 mrt. 2024 19:48

Amstelveen van voorheen (394)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 394 een oude foto van de Raiffeisenbank, simpelweg gevestigd in een woonhuis aan Noorddammerlaan 87.

Sport 17 mrt. 2024 10:20

Lentemarathon Amstelveen: duizenden lopers op de been

Amstelveen - Zondagochtend om half tien klonk op het Stadsplein in Stadshart Amstelveen het startschot voor de KPMG Lentemarathon 2024. Duizenden lopers zetten vandaag hun beste beentje voor, op verschillende afstanden.