De Kinderkorf: niet zomaar een kinderopvang

De Kinderkorf: niet zomaar een kinderopvang Foto: Het team van de Kinderkorf

Amstelveen – Waar René Wardenaar en zijn vrouw dertig jaar geleden een kinderopvang startten als oplossing voor het opvangen van hun eigen dochter Marleen, groeide het bedrijf uit tot een mooie en professionele organisatie met twee vestigingen: Diemen en Amstelveen. Een organisatie waar, ook na 30 jaar, kinderen nog altijd centraal staan.

Om een veilige en geborgen sfeer te realiseren, krijgen teamleden binnen de Kinderkorf veel ruimte en vrijheid. ‘Ook zij moeten zich helemaal thuis voelen op hun werkplek’, begint Marleen Wardenaar te vertellen. Ze zit aan de knusse tafel op de eerste verdieping van de vestiging van de Kinderkorf aan de Amsterdamseweg in Amstelveen.

Het kinderdagverblijf ligt beschut, in het Jac. P. Thijssepark, waardoor de kinderen veilig en ongestoord kunnen spelen zonder dat er gevaar dreigt van auto’s of ander verkeer. Ruimte, licht en groen kenmerken de omgeving.

‘Om dit gevoel te realiseren werken we per groep met vaste teams van drie personen’, vult René zijn dochter aan. ‘Dit team is verantwoordelijk voor de opvang van twaalf kinderen en werkt bijna volledig autonoom. We werken uitsluitend met professionals waarbij we een mix maken van mensen met theoretische kennis en ervaringsdeskundigen. Door deze mix kunnen ook zij voortdurend van elkaar leren en worden ieders kwaliteiten optimaal benut.’

Geborgenheid

De teams bepalen zelf hoe de ruimte wordt ingericht en wat er nodig is voor deze betreffende groep. Het grote voordeel van een vaste groep voor de kinderen is dat zij en ouders altijd vaste aanspreekpunten hebben. ‘Vier jaar lang en dat draagt bij aan het gevoel van geborgenheid’, aldus René.

Zelfstandig

Deze manier van werken moet wel bij de leidsters passen. ‘Waar sommige leidsters meer behoefte voelen voor werken in een hiërarchische organisatie met duidelijke leiding van bovenaf, geloven wij in de kracht van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid’, gaat Marleen verder. ‘Dat is vergelijkbaar met de manier van opvang die we aan onze kinderen bieden. We laten hen zien dat ze zelf al tot heel veel in staat zijn. Daarom werken wij ook uitsluitend met verticale groepen waarbij de kinderen van nul tot vier jaar gemixt zijn. Zo kunnen ze van en met elkaar leren. Een verticale groep is net als een familie: daar is iedereen ook niet even oud en bevindt ook niet iedereen zich op hetzelfde ontwikkelingsniveau.’

Nieuwsgierig naar de Kinderkorf als opvang voor uw kind? Of op zoek naar een leuke, uitdagende en inspirerende werkplek in de kinderopvang? Bezoek de website voor meer informatie of bel om een afspraak te maken.

De Kinderkorf
Amsterdamseweg 209-A &
209-B (Amstelveen)
Tureluurweg 2-6 (Diemen)
Telefoon: 020 647 7198
info@kinderkorf.nl
www.kinderkorf.nl


Reacties