De Monitor besteedt aandacht aan milieuvervuiling Schiphol

AMSTELVEEN – Verschillende Amstelveners en andere omwonenden van Schiphol maken zich zorgen over hun gezondheid in verband met de uitstoot van vliegtuigen. Het programma De Monitor van KRO-NCRV besteedt vanavond aandacht aan deze zorg.

Het ziet er naar uit dat Schiphol de komende jaren nog meer gaat groeien. De kans bestaat dat er in de toekomst meer dan 500.000 vliegbewegingen per jaar zullen worden uitgevoerd.

Plafond

Tot 2020 licht het plafond van deze vliegbewegingen op 500.000. Maar volgens het nieuwe regeerakkoord zou deze grens verschoven kunnen worden zo lang de milieuvervuiling dankzij schonere vliegtuigen niet toeneemt.

Volgens een bericht op de website van De Monitor zijn er eerder al nieuwe berekeningen gemaakt om de milieuvervuiling te meten. Maar in deze berekeningen zou de hoeveelheid van vliegtuigen afkomstige ultrafijnstof niet zijn meegenomen.

Schadelijk

De Monitor meldt dat ultrafijnstof volgens gezondheidswetenschappers daarentegen wel degelijk schadelijk voor de gezondheid kan zijn. Presentator Teun van der Keuken gaat op onderzoek uit en besteedt vanavond aandacht aan de zaak. De uitzending begint om 21.25 uur op NPO 2.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.