Michel Lagrand en Ab van der Veen proosten op hun nieuwe brouwerij in de voormalige Annakerk. [De Naeckte Brouwers]

De Naeckte Brouwers opent nieuwe brouwerij in ANNA

Amstelveen – De Naeckte Brouwers krijgt een tweede brouwerij in Amstelveen. De nieuwe bierbrouwerij zit in proeflokaal ANNA en wordt binnenkort officieel geopend.

De Naeckte Brouwers is een Amstelveense brouwerij die is opgezet door Michel Lagrand en Ab van der Veen. De bieren van de brouwerij worden gemaakt van puur natuurlijke ingrediënten.

Prijzen

Verschillende bieren van De Naeckte Brouwers zijn in het verleden in de prijzen gevallen. Zo won het kuitbier Elser bijvoorbeeld een prijs tijdens de 'Dutch Beer Challenge 2017'. Sinds 2013 heeft De Naeckte Brouwers een eigen brouwerij in Bovenkerk en sinds eind november 2017 een proeflokaal in ANNA. ANNA ligt in de voormalige Annakerk pal naast Rijksweg A9 vlakbij het Oude Dorp. 

ANNA biedt, naast het proeflokaal waar men alle bieren van de Naeckte Brouwers kan drinken, ook een aantrekkelijke programmering met verschillende evenementen op het gebied van film, theater, muziek en kunst. Bier drinken krijgt dan een extra dimensie, zeker als men uitkijkt op de brouwzaal waar de imposante lagertanks bijna tot aan het plafond lijken te reiken. In ANNA worden volgens een persbericht van Naeckte Brouwers alle zintuigen geprikkeld als er straks wordt gebrouwen, gebotteld, geschonken, gedronken en genoten.

Opening

Op woensdag 3 oktober vindt de officiële opening van de nieuwe brouwerij plaats. Vervolgens worden er diverse activiteiten georganiseerd die in het teken van de opening staan. Bier is uiteraard de verbindende factor.

Vanaf 4 oktober is de brouwerij te bezichtigen door het publiek. Op vrijdag 6 oktober wordt de eerste Amstelveense Bokkentocht georganiseerd: een tocht langs diverse horecagelegenheden die verschillende seizoensgebonden bockbieren op tap hebben. Het bockbier van de Naeckte Brouwers, Naeckte Bock, zal niet ontbreken.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen vandaag 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan. 

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen.