Michel Lagrand en Ab van der Veen proosten op hun nieuwe brouwerij in de voormalige Annakerk. [De Naeckte Brouwers]

De Naeckte Brouwers opent nieuwe brouwerij in ANNA

Amstelveen – De Naeckte Brouwers krijgt een tweede brouwerij in Amstelveen. De nieuwe bierbrouwerij zit in proeflokaal ANNA en wordt binnenkort officieel geopend.

De Naeckte Brouwers is een Amstelveense brouwerij die is opgezet door Michel Lagrand en Ab van der Veen. De bieren van de brouwerij worden gemaakt van puur natuurlijke ingrediënten.

Prijzen

Verschillende bieren van De Naeckte Brouwers zijn in het verleden in de prijzen gevallen. Zo won het kuitbier Elser bijvoorbeeld een prijs tijdens de 'Dutch Beer Challenge 2017'. Sinds 2013 heeft De Naeckte Brouwers een eigen brouwerij in Bovenkerk en sinds eind november 2017 een proeflokaal in ANNA. ANNA ligt in de voormalige Annakerk pal naast Rijksweg A9 vlakbij het Oude Dorp. 

ANNA biedt, naast het proeflokaal waar men alle bieren van de Naeckte Brouwers kan drinken, ook een aantrekkelijke programmering met verschillende evenementen op het gebied van film, theater, muziek en kunst. Bier drinken krijgt dan een extra dimensie, zeker als men uitkijkt op de brouwzaal waar de imposante lagertanks bijna tot aan het plafond lijken te reiken. In ANNA worden volgens een persbericht van Naeckte Brouwers alle zintuigen geprikkeld als er straks wordt gebrouwen, gebotteld, geschonken, gedronken en genoten.

Opening

Op woensdag 3 oktober vindt de officiële opening van de nieuwe brouwerij plaats. Vervolgens worden er diverse activiteiten georganiseerd die in het teken van de opening staan. Bier is uiteraard de verbindende factor.

Vanaf 4 oktober is de brouwerij te bezichtigen door het publiek. Op vrijdag 6 oktober wordt de eerste Amstelveense Bokkentocht georganiseerd: een tocht langs diverse horecagelegenheden die verschillende seizoensgebonden bockbieren op tap hebben. Het bockbier van de Naeckte Brouwers, Naeckte Bock, zal niet ontbreken.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.