Het team van restaurant De Voetangel.
Advertorial Horeca

De Voetangel: parel in de polder

Ouderkerk - Op nog geen tien minuten rijden van Amstelveen vind je aan de oostkant van de bekende Ronde Hoep het sfeervolle restaurant De Voetangel. Midden in de polder (tussen Abcoude en Ouderkerk aan de Amstel) biedt dit restaurant alle ingrediënten voor een heerlijke lunch of diner. De perfecte plek om even uit de dagelijkse drukte te ontsnappen.

Vanaf begin 1900 kwam De Voetangel in handen van de familie Leurs. Destijds als herberg, maar jaren daarvoor diende het als tolhuis, voor reizigers van Amsterdam naar Utrecht en vice versa. Nu (bijna 120 jaar later) staat de vijfde generatie Leurs aan het roer. ‘Als kind ben ik hier opgegroeid, ik noem het ook nog steeds thuis. Zo voelt het ook’, aldus Henk Leurs.

Uitgebreide kaart

De Voetangel staat niet alleen bekend om de bijzondere plek, maar ook om haar uitgebreide wisselende menukaart. ‘Van klassiekers tot moderne gerechten en een ruime vegetarische keuze, eventueel begeleidt door spannende wijnen uit onze grote wijnkelder’, zo legt Henk uit. ‘En ons ervaren keukenteam bereidt echt alles vers in huis.’

Divers

De veelzijdigheid van de menukaart zie je ook terug in de gasten. ‘Groepen, zakelijke afspraken, stelletjes, recreanten en ga zo maar door. Er heerst hier een ongedwongen, levendige sfeer, met plaats voor iedereen. We hebben een ruime tafelopstelling waar je gemakkelijk met grote of kleine groepen terecht kunt. En je kunt voor het diner nog even gezellig borrelen in de bar.’ Een ander groot voordeel is het ruime en gratis parkeerterrein.

Menu

Naast heerlijk dineren kun je bij De Voetangel ook uitstekend lunchen. Het lunchmenu is erg populair; 3 gangen met diverse keuzes voor € 29,50. De keuken is de gehele dag doorlopend geopend van 12.00 tot 22.00 uur en buiten de à la carte kaart is er ook het aantrekkelijke drie-gangen maandmenu voor € 37.

Restaurant met karakter

In al die jaren is De Voetangel uitgegroeid tot een prachtig restaurant met karakter. Uitkijkend over water en weiland zie je de skyline van Amsterdam Zuidoost, terwijl de bootjes op de kruising van drie riviertjes samenkomen. ‘Heerlijk eten, een unieke locatie, een informele sfeer met professionele en hartelijke medewerkers en adembenemend uitzicht: wat wil een mens nog meer…’, eindigt Henk.

Informatie

De Voetangel
Ronde Hoep Oost 3, Ouderkerk a/d Amstel
Telefoon 020 496 1373
info@voetangel.nl
www.voetangel.nl

[Deze advertorial is ook verschenen in AmstelveenZ Magazine no 32.]


Meer nieuws

Horeca gisteren 17:58

'Terrasje pakken'; Amstelveen geniet

Amstelveen - De heropening van de Amstelveense horeca-terrassen is vanmiddag uitstekend verlopen: vrijwel iedereen hield zich keurig aan de regels en veel mensen genoten ervan om weer een terrasje te kunnen pakken.

Algemeen gisteren 08:24

Man dumpt afval naast container en scheldt BOA's de huid vol

Amstelveen - Een inwoner die op Eerste Pinksterdag werd getraceerd nadat hij afval naast een ondergrondse container had gezet, heeft handhavers de huid volgescholden. Wethouder Herbert Raat (Handhaving, VVD) overweegt vervolgstappen tegen de agressieve bewoner.

Amstelveen van voorheen 31 mei 2020 21:00

Amstelveen van voorheen (197)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 197 een oude foto van de vroegere Middeldorpstraat (destijds Middendorpstraat), waarvan de huizen binnenkort gesloopt gaan worden voor de verbreding van de A9.

Algemeen 31 mei 2020 20:03

Fraaie legpuzzel Urbanuskerk uitgedeeld aan duizend ouderen

Amstelveen - Speciaal voor ouderen verstrekken de ouderenverenigingen KBO Bovenkerk-Aalsmeer en KBO Amstelveen/Ouderkerk (samen met het Bewonersplatform Bovenkerk) de komende periode duizend legpuzzels met een afbeelding van de Urbanuskerk. 

Algemeen 31 mei 2020 17:58

Handhaving Amstelveen op scherp: 'Morgen wordt een spannende dag'

Amstelveen - De gemeentelijke dienst Handhaving kijkt met gezonde spanning uit naar morgen (1 juni) als ook in Amstelveen de horeca weer open mag. De handhavers staan op scherp en houden morgen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.