Het team van restaurant De Voetangel.
Advertorial Horeca

De Voetangel: parel in de polder

Ouderkerk - Op nog geen tien minuten rijden van Amstelveen vind je aan de oostkant van de bekende Ronde Hoep het sfeervolle restaurant De Voetangel. Midden in de polder (tussen Abcoude en Ouderkerk aan de Amstel) biedt dit restaurant alle ingrediënten voor een heerlijke lunch of diner. De perfecte plek om even uit de dagelijkse drukte te ontsnappen.

Vanaf begin 1900 kwam De Voetangel in handen van de familie Leurs. Destijds als herberg, maar jaren daarvoor diende het als tolhuis, voor reizigers van Amsterdam naar Utrecht en vice versa. Nu (bijna 120 jaar later) staat de vijfde generatie Leurs aan het roer. ‘Als kind ben ik hier opgegroeid, ik noem het ook nog steeds thuis. Zo voelt het ook’, aldus Henk Leurs.

Uitgebreide kaart

De Voetangel staat niet alleen bekend om de bijzondere plek, maar ook om haar uitgebreide wisselende menukaart. ‘Van klassiekers tot moderne gerechten en een ruime vegetarische keuze, eventueel begeleidt door spannende wijnen uit onze grote wijnkelder’, zo legt Henk uit. ‘En ons ervaren keukenteam bereidt echt alles vers in huis.’

Divers

De veelzijdigheid van de menukaart zie je ook terug in de gasten. ‘Groepen, zakelijke afspraken, stelletjes, recreanten en ga zo maar door. Er heerst hier een ongedwongen, levendige sfeer, met plaats voor iedereen. We hebben een ruime tafelopstelling waar je gemakkelijk met grote of kleine groepen terecht kunt. En je kunt voor het diner nog even gezellig borrelen in de bar.’ Een ander groot voordeel is het ruime en gratis parkeerterrein.

Menu

Naast heerlijk dineren kun je bij De Voetangel ook uitstekend lunchen. Het lunchmenu is erg populair; 3 gangen met diverse keuzes voor € 29,50. De keuken is de gehele dag doorlopend geopend van 12.00 tot 22.00 uur en buiten de à la carte kaart is er ook het aantrekkelijke drie-gangen maandmenu voor € 37.

Restaurant met karakter

In al die jaren is De Voetangel uitgegroeid tot een prachtig restaurant met karakter. Uitkijkend over water en weiland zie je de skyline van Amsterdam Zuidoost, terwijl de bootjes op de kruising van drie riviertjes samenkomen. ‘Heerlijk eten, een unieke locatie, een informele sfeer met professionele en hartelijke medewerkers en adembenemend uitzicht: wat wil een mens nog meer…’, eindigt Henk.

Informatie

De Voetangel
Ronde Hoep Oost 3, Ouderkerk a/d Amstel
Telefoon 020 496 1373
info@voetangel.nl
www.voetangel.nl

[Deze advertorial is ook verschenen in AmstelveenZ Magazine no 32.]


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.