Deel krakersgroep We Are Here zwerft rond in Uilenstede [update]

Deel krakersgroep We Are Here zwerft rond in Uilenstede [update] Foto: VTF, Vivian Tusveld

Amstelveen – Diverse leden van de groep We Are Here hebben sinds de ontruiming van het kraakpand begin deze week, enige tijd rondgezworven in studentenwijk Uilenstede. Volgens de gemeente is de groep woensdag definitief vertrokken.


- Lees verder onder deze advertentie -

De gemeente liet aanvankleijk (dinsdag namiddag) in een reactie weten op de hoogte te zijn dat een deel van de groep zich rond de studentcampus ophield en dat de politie de groep monitorde; inmiddels meldt de gemeente dat de groep is vertrokken. Dit blijkt uit een rapportage van de politie in de loop van woensdag.

Gisteren hing aanvankelijk nog een grote groep We Are Here-leden rond bij de campus, maar die groep werd gedurende de dag kleiner omdat deze uitwaaierde over Amsterdam. Omdat de openbare orde niet werd verstoord was ingrijpen in Uilenstede niet noodzakelijk.

De groep kan volgens berichten op social media geen kant op en diverse leden overnachtten buiten op meegesleepte matrassen. De groep neemt het burgemeester Poppens kwalijk dat hij geen noodvoorzieningen treft. Vandaag werd aangekondigd dat leden van de groep met matrassen op pad zouden gaan.

Gisterenmiddag meldde een woordvoerder van de gemeente dat het nog een groep van circa 15 mensen betrof, maar de groep varieerde in grootte. ‘De politie houdt de ontwikkelingen in de gaten en zorgt dat de veiligheid gewaarbord blijft.' Bij het ontruimde gebouw stonden gisteren nog diverse spullen van de krakers, waaronder matrassen. De gemeente meldde dat de spullen in een container zijn opgeslagen. 

[update 19-6, 16.00u]


Reacties