Diepgaand onderzoek naar woonbeleid gemeente Amstelveen

Amstelveen – In Amstelveen is een onderzoek gestart naar het gemeentelijke woonbeleid. Het onderzoek richt zich op de doeltreffendheid en doelmatigheid van het woonbeleid.

Ook de rollen van de gemeenteraad en het college van B&W worden daarbij onderzocht.

Onderzoek

In het onderzoek wordt gekeken met welke opgaven op de woningmarkt het gemeentelijk woonbeleid voor de komende jaren rekening moet houden, of door de gemeente een goede probleemanalyse is gemaakt en of daarbij recht is gedaan aan de belangen van alle betrokken partijen.

Daarnaast wordt bekeken of de doelen van het woonbeleid helder en concreet geformuleerd zijn en of er effectief gestuurd wordt op het realiseren van deze doelen.

Misbruik

Een andere vraag is of de gemeente zicht heeft op misbruik van toewijzing van woningen en hoe de gemeente stuurt op het voorkómen van dergelijk misbruik. Ook wordt gekeken wanneer en hoe de gemeenteraad wordt geïnformeerd over de uitvoering van het woonbeleid en welke verbeteringen mogelijk zijn.

Rekenkamercommissie Amstelveen

Het onderzoek wordt in opdracht van de gemeentelijke Rekenkamercommissie uitgevoerd uitgevoerd door bureau Necker van Naem. Het onderzoeksrapport wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2021 aan de raad aangeboden.

De hoofdtaak van de rekenkamercommissie is om (onafhankelijk) te onderzoeken of het gevoerde gemeentelijke beleid doelmatig, doeltreffend en rechtmatig wordt uitgevoerd. De rekenkamercommissie controleert niet de boekhoudkundige jaarrekening, maar controleert wel of gestelde beleidsdoelen worden bereikt.

Gemeenteraden zijn verplicht een Rekenkamer of Rekenkamercommissie te hebben. De Rekenkamercommissie heeft als doel om met onafhankelijk onderzoek de controlerende rol van de gemeenteraad te versterken en een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van het lokale bestuur. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.