Pixabay.com
112

Dikke bekeuringen voor asociaal scheurende Ford & snelle BMW

Amstelveen/Aalsmeer - Het regionale verkeershandhavingsteam (VHT) heeft deze week twee hardrijders op dikke bekeuringen getrakteerd in respectievelijk Aalsmeer en Amstelveen.

In Aalsmeer werd een aldaar beruchte bestuurder van een Ford Fiësta staande gehouden, nadat buurtbewoners in de omgeving van de Jupiterstraat al meerdere keren hadden geklaagd over de asociale rijstijl van de bestuurder.

Omdat de Fiësta dagelijks rond het zelfde tijdstip door de buurt scheurde, besloot de politie de Ford maar eens op te wachten rond die zelfde tijd en al snel zagen ze de Ford Fiësta met een hoge snelheid (en een bocht afsnijdend) aan komen racen.

De Ford werd niet alleen met een te hoge snelheid geklokt (55 waar 30 is toegestaan), ook werd de bestuurder staande gehouden en aangesproken. Hij  kreeg een prent van ruim driehonderd euro. Het VHT meldt op social media dat de bestuurder beterschap heeft beloofd, maar desondanks zal de politie regelmatig in een onopvallende auto blijven surveilleren in de betreffende woonwijk.

Snelle BMW geeft gas op Beneluxbaan

Woensdagavond (gisteren) voerde het handhavingsteam in Amstelveen een onopvallende verkeersurveillance uit en ook daar was het bingo. Op de Beneluxbaan werd namelijk een ‘snelle BMW’ gespot. Vanwege de snelheid poogde de politie de BMW in te halen om een volgteken te kunnen geven, maar de bestuurder zag die inhaalpoging vermoedelijk als een uitdaging, omdat de bestuurder daarop vol gas gaf.

Uiteindelijk lukte het de politie de BMW alsnog aan de kant te zetten en is tegen de bestuurder een proces verbaal opgemaakt voor een overschrijding van liefst 42km/h (na correctie). De bestuurder bleek slechts 5 maanden zijn rijbewijs te hebben en kan een forse geldboete verwachten.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 20:37

Amstelveen van voorheen (223)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 223 weer eens een fraaie ansichtkaart van Plein 1960, genomen in de richting van de Rembrandtweg.

112 gisteren 17:07

Jonge straatrover gepakt dankzij hulp buurtbewoner; mes gevonden

Amstelveen - De politie heeft zondag aan het einde van de middag mede dankzij een alerte buurtbewoner een verdachte van een straatroof gearresteerd in Amstelveen Zuid. De politie vond ook een mes dat de verdachte had weggegooid op een schoolplein aan Orion. 

Algemeen 28 nov. 2020 11:06

Kinderen betuigen spijt na brandje in papiercontainer

Amstelveen - In de wijk Middenhoven moest de brandweer er gistermiddag aan te pas komen om een brandje in een papiercontainer te blussen. De brand was onststaan doordat kinderen klein vuurwerk in de klep hadden gegooid.

Advertorial Verkeer & Vervoer 28 nov. 2020 09:00

Elektrisch, hybride of waterstof? Hyundai heeft het

Amstelveen - Stil en schoon vervoer. Beter voor het milieu. Geen uitstoot. Hyundai zet vaart achter het elektrisch rijden in Nederland. Zij is het enige automerk dat keuze biedt uit alle denkbare elektrische aandrijflijnen: volledig elektrisch, hybride, plug-in hybride en waterstof. Welke duurzame mobiele oplossing je zoekt; Hyundai heeft het. Nu en in de toekomst! Nieuwsgierig? Kom de modellen bekijken bij Goldcar in Amstelveen.