Pixabay.com
112

Dikke bekeuringen voor asociaal scheurende Ford & snelle BMW

Amstelveen/Aalsmeer - Het regionale verkeershandhavingsteam (VHT) heeft deze week twee hardrijders op dikke bekeuringen getrakteerd in respectievelijk Aalsmeer en Amstelveen.

In Aalsmeer werd een aldaar beruchte bestuurder van een Ford Fiësta staande gehouden, nadat buurtbewoners in de omgeving van de Jupiterstraat al meerdere keren hadden geklaagd over de asociale rijstijl van de bestuurder.

Omdat de Fiësta dagelijks rond het zelfde tijdstip door de buurt scheurde, besloot de politie de Ford maar eens op te wachten rond die zelfde tijd en al snel zagen ze de Ford Fiësta met een hoge snelheid (en een bocht afsnijdend) aan komen racen.

De Ford werd niet alleen met een te hoge snelheid geklokt (55 waar 30 is toegestaan), ook werd de bestuurder staande gehouden en aangesproken. Hij  kreeg een prent van ruim driehonderd euro. Het VHT meldt op social media dat de bestuurder beterschap heeft beloofd, maar desondanks zal de politie regelmatig in een onopvallende auto blijven surveilleren in de betreffende woonwijk.

Snelle BMW geeft gas op Beneluxbaan

Woensdagavond (gisteren) voerde het handhavingsteam in Amstelveen een onopvallende verkeersurveillance uit en ook daar was het bingo. Op de Beneluxbaan werd namelijk een ‘snelle BMW’ gespot. Vanwege de snelheid poogde de politie de BMW in te halen om een volgteken te kunnen geven, maar de bestuurder zag die inhaalpoging vermoedelijk als een uitdaging, omdat de bestuurder daarop vol gas gaf.

Uiteindelijk lukte het de politie de BMW alsnog aan de kant te zetten en is tegen de bestuurder een proces verbaal opgemaakt voor een overschrijding van liefst 42km/h (na correctie). De bestuurder bleek slechts 5 maanden zijn rijbewijs te hebben en kan een forse geldboete verwachten.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.