Artistieke impressie Provast

Dit zijn de woningbouwplannen op de plek van HP-hoofdkantoor in Amstelveen

Amstelveen - Zoals eerder bekend gemaakt worden op de voormalige kantoorlocatie van Hewlett Packard (HP) aan de Startbaan in Amstelveen zeven appartementengebouwen gerealiseerd met in totaal 549 koop- en huurappartementen. Ontwikkelaar Provast geeft een inkijkje in de plannen.

Ruim 80 procent van de appartementen wordt gebouwd voor het middeldure segment.

Tot tien woonlagen

De gebouwen, met hoogtes variërend van drie tot tien woonlagen, worden gerealiseerd bovenop een half-verdiepte parkeergarage. Op de parkeergarage wordt een groene semi-openbare binnentuin gecreëerd met ruimte voor een speelplaats en een moestuin. Het middeldure segment richt zich op betaalbare huur- en koopwoningen voor de middeninkomens. Daarnaast heeft ruim 85 procent van de woningen ten minste twee slaapkamers. [Tekst gaat verder onder foto]



'Groot Amsterdam staat de komende jaren voor een grote woningbouwopgave. In Amstelveen is veel vraag naar betaalbare woningen', meldt Provast. 'Met deze herontwikkeling spelen we hierop in en dragen we bij aan stedelijke vernieuwing op deze prachtige plek. Het plangebied maakt deel uit van de wijk Keizer Karelpark. De wijk heeft alles in zich. Een combinatie van groen, uitstekende voorzieningen en uitvalswegen in de buurt. Ook winkelcentrum Stadshart Amstelveen en diverse sport- en recreatievoorzieningen zijn dichtbij'.

Inspraak

'Met het woningaanbod wordt vooral gericht op starters, young professionals, jonge gezinnen en empty nesters', aldus Provast. 
Vorige week heeft het college van B&W het plan vrijgegeven voor inspraak. De komende maanden gaat het plan ter visie, waarna het naar verwachting in juli in de gemeenteraad komt.

Afbeeldingen: Provast


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.