Doelbeleggen Nominatie NRC Fintech Awards 2019

Doelbeleggen Nominatie NRC Fintech Awards 2019

Amstelveen - Uit een aantal van 26 inzendingen is Doelbeleggen.nl geselecteerd als één van de zes finalisten van de NRC Live Fintech Impact Award 2019. De Fintech Impact Award is een initiatief van NRC Live om vernieuwing in de financiële sector te stimuleren en innovators uit te dagen. Daarbij staat de impact op de sector en de klant centraal.

“Na het winnen van de Gouden Stier in 2018 (beste online vermogensbeheerder) bevestigt deze nominatie opnieuw de kracht van ons concept; (beginnend) beleggers optimaal begeleiden bij het behalen van hun beleggingsdoel. Hierbij is het tijdig anticiperen op veranderingen van de portefeuillewaarde van essentieel belang  - daar moet de belegger bij geholpen worden en dat kunnen wij als geen ander” - aldus Tjade Groot, Hoofd Doelbeleggen.nl  

Wat maakt Doelbeleggen.nl uniek?

Hoe er wordt belegd wordt bepaald door het doel, niet door de klant of markt.

Er wordt bij aanvang geen vast beleggingsprofiel bepaald zoals bij alle andere partijen. Er wordt een risicoplafond vastgesteld en dan steeds belegd met de beleggingsmix met de hoogste haalbaarheid. Mocht de haalbaarheid achterblijven, dan geven we advies hoe de klant kan helpen. Een kleine verhoging van de periodieke inleg is soms al voldoende.

Wat zijn de belangrijkste resultaten?

Significante koersdalingen in het laatste kwartaal van 2018 leverde ons de meest overtuigende Proof of Concept. Wij maken inzichtelijk dat dergelijke dalingen nauwelijks impact hebben op de haalbaarheid van het beleggingsdoel en dat geeft de belegger rust en vertrouwen. Daarom ontvingen wij ook geen telefoontjes van ongeruste beleggers.

Daarnaast zijn wij benoemd tot ‘Beste Online Vermogensbeheerder van Nederland’ (IEX Gouden Stier) – een strijd waarin wij grote partijen als Nationale Nederlanden en Evi van Lanschot achter ons wisten te laten.


Reacties