Pixabay.com

Doorsnee Amstelveense huishoudens steeds vermogender

Amstelveen – De doorsnee Amstelveense huishoudens zijn vorig jaar gemiddeld fors vermogender geworden.

Het doorsnee vermogen van Amstelveense huishoudens steeg in een jaar tijd met liefst 33,6 procent tot 55.300 euro (2018). In 2017 was dit nog 41,4 duizend euro, zo blijkt uit berekeningen van het CBS.

Het doorsnee vermogen van een Amstelveens huishouden is daarmee ook stevig hoger dan het gemiddelde Nederlandse huishoudens dat in 2018 uitkwam op 38,4 duizend euro, dat ook steeg met 10.000 euro.

Aalsmeer, Uithoorn en Ouder-Amstel

Wie denkt dat Amstelveen de kroon spant in de regio heeft het mis: in omliggende gemeente is het doorsnee vermogen van huishoudens vele malen hoger: In Ouder Amstel bedraagt dat namelijk 130.300 euro, in Aalsmeer 114.000 euro en in Uithoorn 60.700 euro.

De gestegen woningwaardes doen een belangrijke duit in het zakje van de vermoeenstoename, meldt het CBS. Recent bleek ook al dat het besteedbaar inkomen van Amstelveense huishoudens (gemiddeld) flink is toegenomen (zie hier).


Meer nieuws

Winkels vandaag 15:26

Massaal in de rij voor mini-Zwijntje: razendsnel uitverkocht

Amstelveen - Bij de receptie van winkelcentrum Stadshart Amstelveen in het Binnenhof vormde zich vanmiddag een lange rij nadat een gelimiteerde oplage van een mini-versie van het populaire Amstelveense beeld Het Zwijntje in de verkoop ging.

Winkels vandaag 14:08

Olcay Gulsen in zee met De Kapper in het Oude Dorp

Amstelveen - De bekende tv-personality en ondernemer Olcay Gulsen was gisteren bij De Kapper in het Oude Dorp van Amstelveen: De Kapper is partner geworden van Olcay Gulsen Beauty.

Winkels vandaag 09:37

Verkoopstart van mini-versie Zwijntje

Amstelveen - [Update: Het beeldje is inmiddels uitverkocht: er komt nog 1 verkoopmoment op woensdag 15 juli] De door Stadshart Amstelveen geproduceerde mini-versie van het geliefde Amstelveense beeld Het Zwijntje gaat vandaag vanaf 12.30 uur in de verkoop bij de receptie van het winkelcentrum in het Binnenhof.