Attentiebord in het Oude Dorp in Amstelveen

Drie dagen lang meer dan 40 besmettingen per dag in Amstelveen

Amstelveen - In Amstelveen blijft het dagelijkse aantal geregistreerde Covid19-besmettingen relatief hoog. Vooralsnog leidt dat niet tot ziekenhuisopnames van Amstelveners.

Volgens het coronadashboard van de Rijksoverheid werden de afgelopen 24 uur 42 Covid19-besmettingen bij Amstelveners vastgesteld.

De afgelopen drie dagen staat het aantal dagelijkse besmettingen in Amstelveen daarmee boven de 40. Afgelopen dinsdag werd een Amstelveens dagrecord geregistreerd met 49 corona-besmettingen in 24 uur tijd.

Besmettingsgraad per 100.000 inwoners

De besmettingsgraad omgerekend per 100.000 inwoners ligt in Amstelveen de afgelopen 24 uur met 45,8 boven het landelijk gemiddelde van 45, maar onder het gemiddelde in de Amsterdam-Amstellandregio (55,9).

In Amsterdam werden vandaag overigens minder coronabesmettingen (501) vastgesteld dan een dag ervoor (683).

Vastgestelde coronabesmettingen per dag in Amstelveen 

Zaterdag 10 oktober: 45

Zondag 11 oktober: 28

Maandag 12 oktober: 32

Dinsdag 13 oktober: 49

Woensdag 14 oktober: 41

Donderdag 15 oktober: 42

Bron: Coronadashboard Rijksoverheid


Meer nieuws

Advertorial Algemeen vandaag 15:27

MayVy verrast winnares met heerlijk diner

Amstelveen - Eigenaresse Willow Le startte delicatessenzaak MayVy vanwege haar passie voor Aziatisch eten. Middels de social media campagne #MeandMayVy wilde ze haar producten onder de aandacht brengen. Haar doel om een community te creëren is gelukt. De online post met de meeste likes is bekend en graag verrast ze winnares Justine met een heerlijk diner voor 4 personen. 

Algemeen vandaag 10:05

Geef een boek cadeau: ‘Brief voor de koning’ voor leerlingen Groep 8

Amstelveen Kinderburgemeester Elina en wethouder Frank Berkhout (Onderwijs, D66) hebben samen het startsignaal gegeven voor  de campagne ‘Geef een boek cadeau’ , door op basisscholen Palet Zuid en Piet Hein het boek ‘Brief voor de koning’ van Tonke Dragt uit te delen aan groep acht.

Algemeen gisteren 14:53

Conflictscheidingen Amstelveense ouders: gemeente biedt hulp

Amstelveen - Om schade bij kinderen door scheidingen van ouders zoveel mogelijk te voorkomen dan wel te beperken probeert gemeente Amstelveen zogenoemde conflictscheidingen cq. vechtscheidingen bij Amstelveense ouders zoveel mogelijk te voorkomen met diverse soorten hulp en voorlichting.