Drie verdachten aangehouden in speeltuin Waardhuizen

Drie verdachten aangehouden in speeltuin Waardhuizen Foto: Davey Photography, Rob Franken

Amstelveen – In een speeltuin in Waardhuizen – gelegen tussen Punter en Turfschip - zijn vanmorgen drie verdachten aangehouden door diverse politie-eenheden.


- Lees verder onder deze advertentie -

De drie mannen hielden zich verdacht op in de omgeving en het vermoeden bestond dat ze mogelijk probeerden in te breken. Ze zouden met name aandacht hebben gehad voor hoekwoningen in de wijk. Diverse buurtbewoners vertrouwden de zaak niet; waarop de politie werd gealarmeerd door een van de bewoners die de locatie van het verdachte trio doorgaf. De polite rukte met meerdere eenheden uit; de verdachten werden klem gereden in de speeltuin.

De mannen werden staande gehouden en gefouilleerd in het doel van een trapveldje, waarop ze werden meegenomen naar het politiebureau. Daar wordt verder onderzoek gedaan naar de intenties van de mannen; allen konden ze geen ID-bewijs overleggen.

In Waardhuizen wordt de laatste maanden opmerkelijk vaak ingebroken, maar er wordt ook dagelijks opvallend en onopvallend gesurveilleerd door politie en het Amstelveense anti-inbraakteam. Daarnaast adviseert de politie wijkbewoners bij verdachte situaties 112 te bellen en dat werpt vruchten af, zoals vanmorgen bleek.

Foto: Davey Photography, Rob Franken


Reacties