Brongegevens: RIVM & GGD

Een maand verder sinds de eerste vastgestelde corona-besmetting in Amstelveen

Amstelveen – Op 5 maart 2020 werd in Amstelveen de eerste vastgestelde corona-besmetting gemeld. Nu, een maand later, staat het aantal vastgestelde besmettingen (positieve testen) in Amstelveen op 147, zijn in totaal 37 Amstelveners opgenomen in het ziekenhuis en overleed voor zover bekend 1 inwoner van Amstelveen aan de gevolgen van COVID-19.

Na aanvankelijk een gematigde stijging van het aantal positieve testen in Amstelveen begin maart, steeg het aantal positieve testen aan het eind van maart en begin april stevig door. Bovenstaande grafiek toont het aantal positieve testen (van 5 maart tot en met 5 april).

Vandaag (5 april) 11 nieuwe positieve testen
De GGD Amsterdam meldde zondagavond  5 april tot 22.00 uur dat er vandaag 11 Amstelveners positief zijn getest, waarmee het totaal aantal opliep van 136 naar 147. In onderstaande grafiek de stijgingen per dag sinds 27 maart.

graf_ggd_5pr_aveen.jpg

 

Positieve testen regio AA 5 april (bron: GGD Amsterdam-Amstelland)
(tussen haakjes de toename op zondag 5 april)

  • Amsterdam: 903 (+58)
  • Amstelveen: 147 (+11)
  • Aalsmeer: 22 (-)
  • Diemen: 26 (+4)
  • Ouder-Amstel: 13 (-)
  • Uithoorn: 23 (+2)
  • Nog uit te zoeken: 6 (-2)
  • Passanten: 3 (+1)

Geen nieuwe ziekenhuisopnames
Uit cijfers van het RIVM bleek vanmiddag (5 april) dat er geen nieuwe ziekenhuisopnames zijn gemeld van Amstelveners

Landelijke cijfers
In heel Nederland zijn tot dusver 6.875 patiënten opgenomen in een ziekenhuis, vandaag werd door het RIVM een toename van 253 ziekenhuisopnames gemeld. Inmiddels zijn 17.851 Nederlanders positief getest, een toename van 1224 sinds gisteren. Voor zover bij het RIVM bekend en gemeld zijn inmiddels 1.766 mensen in Nederland overleden aan het coronavirus, een toename van 115 vandaag.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.