Een stuk bouwgrond, en nu?

Frank en Ananda van den Aardweg zijn samen met Maarten van Egmond eigenaren van Kasteelheer Groep Bouwkundig Adviesbureau en onder andere gespecialiseerd in, bouwbegeleidingen, bouwteammanagement en kwaliteitscontroles, thermografisch onderzoek & advies en duurzaamheidstoepassingen.

Veel mensen hebben de droom om ooit een eigen huis te laten bouwen. Helemaal volgens hun eigen ideeën en inzichten. Maar hoe pakt u dit aan en waar begint u.

Waar
Allereerst is het belangrijk om te bepalen waar u wilt wonen. Hecht u waarde aan het wonen in het stedelijk gebied. Of wilt u zogezegd ‘ buiten’ wonen. Deze beslissing is erg belangrijk. Want een woning kan veranderd worden maar de ligging van de woning niet.
Als u bepaald heeft waar u ongeveer wilt wonen dan gaat u op zoek naar een geschikt bouwkavel.

Kavel
Dit kan een kant-en-klare bouwkavel zijn. Maar ook een kavel waar nog een oud huis op staat. Bij een kant-en-klare bouwkavel zit in veel gevallen en kavel-paspoort. Dit is een document waarin (bijna) alle do’s en dont’s staan wat u wel en niet op de kavel mag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bouwhoogte of aan de oppervlakte dat u mag bebouwen. Maar vaak wordt er ook het één en ander vermeld over de bouwstijl, kleur- en materiaal gebruik.

Begin
Bij het aankopen van een kavel waar nog een oud huis op aanwezig is, is de procedure anders. Veel kopers weten vaak niet waar zij in deze situatie moeten beginnen. Vaak komen zij dan bij ons terecht met de vraag of wij over een stappenplan beschikken.
Ondanks dat elk (bouw)project uniek is en zo zijn eigen uitdagingen kent is er wel een duidelijke rode draad welke door het proces loopt.

Wensen & grenzen
Vaak beginnen wij met een haalbaarheids-analyse. Dit is eigenlijk een opsomming van de wensen en grenzen van de opdrachtgever gecombineerd met de mogelijkheden die de kavel (en de gemeente) biedt. Denk hierbij niet alleen aan de esthetische kant van het plan maar juist aan de financiële kant van het verhaal. Want dromen van een eigen te bouwen huis is mooi, maar als dit financieel niet haalbaar is, en dit pas gedurende het (bouw)proces naar boven komt, dan is de teleurstelling erg groot.

Creatief proces
Als de plannen financieel haalbaar zijn dan kan het creatieve proces beginnen. Veel van onze klanten vinden dit deel één van de meest leuke stappen. Het nadenken over de indeling, hoe groot mag de keuken? Willen wij een slaapkamer met een en-suite badkamer of toch liever niet? Nemen we nu wel of niet die langgekoesterde wijnkelder onder ons huis?

Begeleiding
Wij merken steeds vaker dat klanten het heel prettig vinden om bij de hand genomen te worden en door één van onze ervaringsdeskundige begeleid te worden bij zo’n ingrijpende stap als het (laten) bouwen van je eigen huis. Geen vraag is te vreemd en geen idee te gek!

Frank & Ananda van den Aardweg


Wilt u een vraag stellen aan de specialisten van Kasteelheer Groep. Mail dan naar info@kasteelheer.nl


TIP VAN DE MAAND

Met een overzichtelijk en professioneel opgezet
stappenplan voorkomt u een heleboel bouwstress!


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.