Eerste bloesem laat zich voorzichtig zien in Kersenbloesempark Amstelveen

Amstelveen - De volledige uitbarsting van de bloesem in het Amstelveense kersenbloesempark in het Amsterdamse bos zal zeker nog even op zich laten wachten, maar inmiddels toont de eerste bloesem zich voorzichtig.

Zoals ieder jaar zijn 1 à 2 bomen in het 400 bomen tellende park eerder dan de rest: zo ook dit jaar. De overige bomen staan al behoorlijk in knop, maar van een roze bloemenzee is nog allerminst sprake, zoals onderstaande foto's (3 maart 2020) tonen.

kersenbloesempark_3maart20_amstelveen_amsterdam_amsterdamse_bos (3).jpg

kersenbloesempark_3maart20_amstelveen_amsterdam_amsterdamse_bos (2).jpg

kersenbloesempark_3maart20_amstelveen_amsterdam_amsterdamse_bos (1).jpg

Ieder voorjaar trekt het kersenbloesempark, als het in volle bloei staat, tienduizenden bezoekers - verspreid over de bloeiperiode die gemiddeld zo'n twee weken duurt. Het Amsterdamse bos verzoekt bezoekers respectvol met het park om te gaan.

Het kersenbloesempark werd in het jaar 2000 aangelegd. De Japan Women’s Club (JWC) schonk toen 400 kersenbomen aan Amstelveen. Iedere boom in het park heeft een naam: 200 bomen dragen een Japanse vrouwennaam, 200 bomen een Nederlandse vrouwennaam.


Meer nieuws

Onderwijs & Educatie gisteren 10:47

Druk op Amstelveense noodopvang neemt toe; scholen bereiden zich voor op Britse variant

Amstelveen - Hoewel op dit moment de situatie nog houdbaar is op scholen en bij opvangorganisaties in Amstelveen, meldt de gemeente dat de druk op de noodpvang toeneemt, groepen vol dreigen te raken en het lastiger wordt om de noodopvang te bemensen. Daarbij bereiden scholen zich voor op de Britse corona-variant.