Eerste bloesem laat zich voorzichtig zien in Kersenbloesempark Amstelveen

Amstelveen - De volledige uitbarsting van de bloesem in het Amstelveense kersenbloesempark in het Amsterdamse bos zal zeker nog even op zich laten wachten, maar inmiddels toont de eerste bloesem zich voorzichtig.

Zoals ieder jaar zijn 1 à 2 bomen in het 400 bomen tellende park eerder dan de rest: zo ook dit jaar. De overige bomen staan al behoorlijk in knop, maar van een roze bloemenzee is nog allerminst sprake, zoals onderstaande foto's (3 maart 2020) tonen.

kersenbloesempark_3maart20_amstelveen_amsterdam_amsterdamse_bos (3).jpg

kersenbloesempark_3maart20_amstelveen_amsterdam_amsterdamse_bos (2).jpg

kersenbloesempark_3maart20_amstelveen_amsterdam_amsterdamse_bos (1).jpg

Ieder voorjaar trekt het kersenbloesempark, als het in volle bloei staat, tienduizenden bezoekers - verspreid over de bloeiperiode die gemiddeld zo'n twee weken duurt. Het Amsterdamse bos verzoekt bezoekers respectvol met het park om te gaan.

Het kersenbloesempark werd in het jaar 2000 aangelegd. De Japan Women’s Club (JWC) schonk toen 400 kersenbomen aan Amstelveen. Iedere boom in het park heeft een naam: 200 bomen dragen een Japanse vrouwennaam, 200 bomen een Nederlandse vrouwennaam.


Meer nieuws

Horeca gisteren 17:58

'Terrasje pakken'; Amstelveen geniet

Amstelveen - De heropening van de Amstelveense horeca-terrassen is vanmiddag uitstekend verlopen: vrijwel iedereen hield zich keurig aan de regels en veel mensen genoten ervan om weer een terrasje te kunnen pakken.

Algemeen gisteren 08:24

Man dumpt afval naast container en scheldt BOA's de huid vol

Amstelveen - Een inwoner die op Eerste Pinksterdag werd getraceerd nadat hij afval naast een ondergrondse container had gezet, heeft handhavers de huid volgescholden. Wethouder Herbert Raat (Handhaving, VVD) overweegt vervolgstappen tegen de agressieve bewoner.

Amstelveen van voorheen 31 mei 2020 21:00

Amstelveen van voorheen (197)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 197 een oude foto van de vroegere Middeldorpstraat (destijds Middendorpstraat), waarvan de huizen binnenkort gesloopt gaan worden voor de verbreding van de A9.

Algemeen 31 mei 2020 20:03

Fraaie legpuzzel Urbanuskerk uitgedeeld aan duizend ouderen

Amstelveen - Speciaal voor ouderen verstrekken de ouderenverenigingen KBO Bovenkerk-Aalsmeer en KBO Amstelveen/Ouderkerk (samen met het Bewonersplatform Bovenkerk) de komende periode duizend legpuzzels met een afbeelding van de Urbanuskerk. 

Algemeen 31 mei 2020 17:58

Handhaving Amstelveen op scherp: 'Morgen wordt een spannende dag'

Amstelveen - De gemeentelijke dienst Handhaving kijkt met gezonde spanning uit naar morgen (1 juni) als ook in Amstelveen de horeca weer open mag. De handhavers staan op scherp en houden morgen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.