De Scheg-Oost vanaf het Zuiden

Eerste versie bestemmingsplan Scheg-Oost in te zien

Amstelveen - Het college van B en W legt het voorontwerpbestemmingsplan van deelgebied Oost van de nieuwe groene en duurzame woonwijk De Scheg ter inzage voor reacties. Ontwikkelaar VORM gaat hier circa 170 woningen in diverse prijsklassen ontwikkelen in het gebied tussen Spoordijk en Bovenkerkerweg ten zuiden van Westwijk. De woningen worden omringd met water en groen en er is ook ruimte voor een recreatieve zone.

Eind 2015 heeft de gemeenteraad de ontwikkelvisie voor de Scheg vastgesteld. De gemeente heeft zelf geen grond, maar maakt de ontwikkeling ruimtelijk mogelijk en heeft de regie op het proces, de afspraken met ontwikkelaars en het woningaanbod. Ook stelt zij uitgangspunten op voor groen, klimaatadapatie en duurzaamheid. Nu brengt de gemeente het bestemmingsplan voor Oost in procedure. Wethouder Floor Gordon (ruimtelijke ordening) geeft aan dat “het voorontwerp van het bestemmingsplan voortvloeit uit het stedenbouwkundig plan dat is opgesteld voor dit deelgebied. Het bestemmingsplan is een vertaling van dat plan in regels en verbeelding.” Ook verkeers- en milieuonderzoeken zijn ten behoeve van het bestemmingsplan uitgevoerd en toegevoegd.

Inspraakreactie
Om omwonenden in de gelegenheid te stellen een inspraakreactie te geven, legt de gemeente het voorontwerp van het bestemmingsplan zes weken ter inzage. Het is vanaf 3 juli tot en met 13 augustus digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en het is gedurende die tijd –op afspraak- ook op papier in te zien in het raadhuis. Een conceptversie van het stedenbouwkundig plan is eerder aan omwonenden gepresenteerd en te bekijken via https://denkmee.amstelveen.nl. Daar staan ook veel gestelde vragen en antwoorden die met name over verkeer gaan. Naar aanleiding van de reacties kan de volgende versie van het bestemmingsplan, het ontwerpbestemmingsplan, vorm krijgen dat ook weer ter inzage komt te liggen. Op www.vorm.nl/deschegoost kunnen toekomstige woningzoekers informatie vinden.

Op de hoogte blijven
Inwoners die graag proactief op de hoogte willen zijn van publicaties van de gemeente, maar ook bijvoorbeeld van provincie en waterschappen, kunnen op https://www.overheid.nl instellen dat zij een seintje per mail krijgen als er besluiten in hun omgeving in voorbereiding zijn of zijn genomen. Daarnaast kunnen Amstelveners geattendeerd worden via de app ‘Omgevingsalert’.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.