Foto: WISH3

Eerste wensen Wensbank Ziekenhuis Amstelland vervuld

Amstelveen - In editie 76 van AmstelveenZ Magazine stond een oproep van Ziekenhuis Amstelland en WISH3: wie heeft er een televisie over voor op de kinderafdeling? Yvonne de Keulenaar las de oproep en stond dezelfde week nog op de kinderafdeling met haar zoon om een televisie te doneren.

'Ik wens dat de kinderafdeling van Ziekenhuis Amstelland een televisie krijgt voor de grote kinderen om te kunnen gamen.'

Deze wens stopte Martine Groen, verpleegkundige van Ziekenhuis Amstelland, in de wensbank in de hal van Ziekenhuis Amstelland. Yvonne de Keulenaar las de oproep in de krant en stond dezelfde week nog op de kinderafdeling om samen met haar 18-jarige zoon, Vince, een televisie te overhandigen. 'De tv was eerder van mijn opa en oma', zegt Vince. 'Ik heb de tv een tijdje gebruikt om te gamen en om films te kijken. Ik sta deze nu graag af aan de kinderafdeling van het ziekenhuis.'

Lisa, medisch pedagogisch medewerker en Maaike, verpleegkundige, namen de televisie in ontvangst. 'Wij zijn Martine dankbaar dat ze de wens heeft ingevuld. De oude tv is gevallen waardoor er een grote streep in het beeld zit. Daarover kregen we al klachten van de kinderen', lachen ze beiden. 'Met deze tv zullen ze erg blij zijn.'

Eerste wensvervulling

De televisie was de tweede wensvervulling in Ziekenhuis Amstelland. Vorige week werd de eerste wens vervuld: een high tea voor twee vriendinnen, waarvan er een in de laatste levensfase zit.

'Dank jullie wel. Dit ga ik nooit meer vergeten', zegt Francine geëmotioneerd en dankbaar. Haar wens ging in vervulling: 'Mijn vriendin Ria heeft longkanker en zit in haar laatste levensfase, we zouden nog graag samen iets leuks willen doen'.

Aangepaste wensvervulling

'Ik zat op de wensbank in de hal van Ziekenhuis Amstelland en vulde de wenskaart zonder verwachtingen in', vertelt Francine. 'Ik was blij verrast dat ik gebeld werd en mijn wens in vervulling zou gaan.'

Francine en Ria wonen in hetzelfde appartementencomplex in Amsterdam en zijn sindsdien boezemvriendinnen. Daarnaast is Francine ook mantelzorger voor Ria. Afgelopen vrijdag zou Ria verrast worden na haar afspraak bij Ziekenhuis Amstelland, waarna Ria en Francine hun vriendschap konden vieren met een High Tea bij Brasserie 10 in Amstelveen. Helaas liep het anders. De gezondheid van Ria gaat steeds verder achteruit en Francine annuleerde de afspraak op het ziekenhuis en de wensvervulling. Maar het wenscomité besloot om dit speciale moment tussen de vriendinnen door te laten gaan. Brasserie10 werkte uitstekend mee en pakte alle lekkernijen in waarna de High Tea bij Ria thuis werd bracht En daar genoten Ria en Francine van de smakelijke hartige en zoete hapjes. 'Francine doet alles voor me, ik ben haar zo dankbaar´ en ze houden elkaar nog eens stevig vast.

Ria is afgelopen week overleden aan de gevolgen van longkanker. Het wenscomité is blij dat ze deze wensvervulling nog voor de vriendinnen hebben kunnen doen en wenst Ria en de nabestaanden veel sterkte met dit verlies.

Ria (links) en Francine genieten van High Tea en elkaar.jpg

Wensbank Ziekenhuis Amstelland

Sinds begin dit jaar siert de wensbank de hal van Ziekenhuis Amstelland. Dit kunstwerk is ontworpen door ontwerper Piet Cohen uit Amstelveen en gemaakt door de creatievelingen van Werk- en Dagcentrum Middelpolder van Stichting Ons Tweede Thuis. Patiënten, medewerkers en bezoekers kunnen wensen in de wensbank achterlaten of online een wens indienen. Periodiek worden door Ziekenhuis Amstelland en WISH3 de mooiste wensen vervuld.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.