Eigenaren Toko Thai voelen zich kiplekker in Amstelveen

AMSTELVEEN - De liefhebber van Thais eten kan sinds eind vorig jaar bij Toko Thai aan de Amsterdamseweg terecht. De eigenaren René Ongena en Supatra Boonlong voelen zich na vier maanden inmiddels helemaal thuis in Amstelveen.

Ongena heeft jarenlang het restaurant Thai Company aan de Rozengracht gerund. Omdat hij het wat rustiger aan wilde doen, heeft hij eind vorig jaar samen met Boonlong voor Amstelveen gekozen. Het wat grotere restaurant aan de Rozengracht heeft plaatsgemaakt voor een kleinere toko aan de Amsterdamseweg 198.

Dankbaar

Ongena heeft het uitstekend naar zijn zin in zijn nieuwe omgeving. “Ik heb altijd al een zwak gehad voor Amstelveen en de mensen zijn hier heel erg dankbaar. Dat is wel wat anders dan in Amsterdam, waar voornamelijk toeristen vaak vooral zo goedkoop mogelijk wilden eten. Ik krijg echt heel leuke reacties van de klanten. En ik werk nu van 13.00 tot 20.30 uur. Dat is wat overzichtelijker dan vroeger op de Rozengracht.”

Toko Thai moet het vooral hebben van mensen die eten willen halen. Daarnaast is het ook mogelijk om het eten thuis bezorgd te krijgen. “Maar het is goedkoper om het te halen”, geeft Ongena eerlijk toe. “Dat heeft te maken met de vijftien procent die we moeten afdragen aan Thuisbezorgd.nl als mensen bij ons bestellen.”

Toko Thai heeft in mede-eigenaresse Supatra Boonlong een echte Thaise kokkin. “Ik werk al jaren met haar en ze maakt alles zelf tot de sausjes van de voorgerechten aan toe. De groenten importeren we uit Thailand. Wat wij hier verkopen, is echt hetzelfde als wat de mensen in Thailand eten zonder smaakversterkers. Ik denk dat dat onze kracht is.”

Kippensoep

De specialiteit van het huis is Kaeng Kiowaan. Dit is een Thaise groene curry met kip. “Dat wordt bij ons het meest verkocht”, vertelt Ongena. “En de Tom kha kai doet het heel erg goed. Dat is een pikante kippensoep met kokos, citroenblad, champignons en koriander.”

Ter kennismaking biedt Toko Thai twee halve hoofdgerechtjes plus rijst of bami aan voor Eur 12,50. Volgens Ongena is dit voldoende voor twee personen. Bovendien heeft Toko Thai ook twee tafeltjes. Dus de mensen kunnen blijven eten. Zij worden dan bediend door Aisha Ongena, de zestienjarige dochter van de eigenaar. “Zij heeft het Thaise eten met de paplepel ingegoten gekregen”, vertelt Ongena. “Aisha weet dan ook echt alles van de gerechten.”

Het moge duidelijk zijn dat de eigenaar van Toko Thai zich inmiddels kiplekker voelt in Amstelveen.

Kijk voor meer info op de Facebookpagina van Toko Thai en bel met 020-3416374 als je wat wil bestellen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.