Pixabay.com

Einde verhaal voor Dierentehuis Amstelveen

Amstelveen - Het is einde verhaal voor Dierentehuis Amstelveen. Nadat het dierentehuis aan de Kostverlorenweg dit voorjaar tijdelijk werd gesloten in verband met de coronapandemie heeft de Dierenbescherming nu aangegeven de Amstelveense locatie defintief te sluiten en blijvend in Hoofddorp de Amstelveense (zwerf-)dieren te gaan opvangen.

Volgens de Dierenbescherming neemt het aantal dieren dat opvang nodig heeft al jaren af, waardoor kritisch is gekeken naar de inzet van middelen versus het aantal dieren en dierenwelzijn.

Daarnaast is het pand aan de Kostverlorenweg van Dierentehuis Amstelveen verouderd en onderhoud zal volgens de Dierenbescherming niet voldoende zijn om het pan in de toekomst in te zetten voor hoogwaardige dierenhulp. De Dierenbescherming meldt dat de  afgelopen maanden is gebleken dat de opvang van dieren uit de regio Amstelveen zonder problemen kan plaatsvinden in Hoofddorp.

College onderzoekt andere mogelijkheden

Het college van B en W van Amstelveen heeft laten weten het besluit van de Dierenbescherming te betreuren. Hoewel het contract met de Dierenbescherming tot eind 2021 van kracht is, is er geen verplichting dat de opvang van zwerfdieren ook binnen de gemeentegrenzen moet plaatsvinden.

Dierentehuis Amstelveen was een asiel van de Dierenbescherming dat op contractbasis de opvang van zwervende honden en katten voor de gemeente Amstelveen verzorgt; dat is een wettelijke taak van de gemeente. De gemeente onderzoekt nu mogelijkheden om de wettelijke zwerfdierenopvang en eventueel ook pensionopvang voor huisdieren van Amstelveners elders binnen de gemeentegrenzen te laten plaatsvinden.

Opvang zwerfdieren in Hoofddorp

Zwerfdieren uit de regio Amstelveen worden voortaan opgevangen in Dierenopvangcentrum Haarlemmermeer aan de Hoofdweg 565 (Westzijde) in Hoofddorp. Indien nodig zoekt het asiel voor deze dieren een nieuwe eigenaar. Het werkgebied van het tehuis omvat naast de gemeente Amstelveen vijf andere gemeenten in de regio. Mensen die afstand willen doen van hun dier of een dier willen adopteren, kunnen hier terecht na het maken van een afspraak. Dit Dierenopvangcentrum biedt ook de mogelijkheid voor dag- en vakantieopvang van huisdieren. Zie voor meer informatie over de sluiting van dierentehuis Amstelveen www.dierenbescherming.nl


Meer nieuws

Zakelijk vandaag 10:46

Perfect Health: weet wat je nodig hebt [Lezersactie]

Amstelveen - Gezond oud worden willen we allemaal. Maar hoe gezond ben je eigenlijk? En wat heb je exact nodig om hieraan bij te dragen? Mischa Kremer richtte Perfect Health op voor mensen die bewust willen werken aan hun gezondheid. ‘Dankzij de Premium Health Check krijg je op wetenschappelijk niveau inzicht hoe je met leefstijl, voeding en voedingssupplementen aan de slag kunt gaan met je gezondheid. Wij maken moeilijke materie begrijpelijk en geven advies op maat. Zo houd je grip op je gezondheid.’

Horeca gisteren 19:00

Stadshart Horeca Hits: Noodle soep van Saigon Càphê

Amstelveen - Nu de horeca weer open is belicht AmstelveenZ.nl in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen de komende periode in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit de horecazaken in en rond het Stadshart. In aflevering 1: de befaamde noodle soep van Saigon Càphê.