Davey Photography, Rob Franken

Enorme blauwvin tonijn baart opzien in Stadshart Amstelveen

Amstelveen - Een enorme blauwvin tonijn baart vandaag opzien bij de Amstelveense visspecialist Koning in winkelcentrum Stadshart Amstelveen.

De gekweekte blauwvin tonijn weegt rond de 100 kilogram en moet heel wat porties sashimi opleveren. Hoewel de grote tonijn aardig wat bekijks trekt, kan 'de vangst' niet op ieders sympathie rekenen. Koning de Visspecialist meldt derhalve dat het om een speciaal gekweekte tonijn gaat. Deze tonijnen worden volgens Koning gekweekt om overbevissing tegen te gaan. Het gaat niet om een wilde blauwvintonijn, die met uitsterven wordt bedreigd. 

De tonijn werd vanmorgen afgeleverd voor de winkel in het 'Vershart', waar hij vandaag en morgen ligt uitgestald op een ijsbed. Klanten van vishandel Koning, overigens al meerdere keren uitgeroepen tot visspecialist van het jaar, konden vooraf aangeven of zij een stukje van de supertonijn wilden bestellen.

Het is niet de eerste keer dat Koning een supertonijn presenteert. In 2017 werd een duurzaam gekweekt exemplaar van liefst 250 kg gefileerd voor de winkel.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.