'Er gaat niets boven kwaliteitsvlees op het rooster'
Amstelveen - ‘We hebben tijdens de paasdagen al even mogen proeven van het mooie barbecueweer en nu maar hopen dat we net zo’n prachtige zomer krijgen als in 2018’, lacht Coert Stronkhorst, eigenaar van Keurslager Stronkhorst aan de Amsterdamseweg.
Samen met zijn vrouw Annelies en hun vaste team medewerkers, kijkt hij reikhalzend uit naar weer een mooi en lang seizoen gezellig buiten eten. Want deze kwaliteitsslager is er alles aan gelegen om van elke barbecue een waar smaakfestijn te maken. ‘Er gaat niets boven een heerlijk stukje kwaliteitsvlees op het rooster’, zegt hij.
Gespecialiseerd in ambachtelijk kwaliteitsvlees, is Keurslager Stronkhorst al ruim negentig jaar een zeer gewaardeerd familiebedrijf. De superieure kwaliteit vlees, worsten, vleeswaren en maaltijden heeft al een indrukwekkend aantal gouden bekroningen door erkende vakjury’s opgeleverd. Zeer recentelijk nog is de barbecueworst met goud bekroond. De worst kreeg met honderd punten de hoogst haalbare score.
Barbecuefeest
Nu het barbecueseizoen weer is aangebroken, wil de vriendelijke Keurslager ook daarin opnieuw een voorbeeld zijn. Het assortiment barbecue-pakketten is zeer divers (ook vegetarisch, lactosevrij of glutenvrij bijvoorbeeld) en voor ieder budget is er een mooi arrangement beschikbaar. De barbecueschotel kan worden aangevuld met ambachtelijk gemaakte salades en sauzen, en knapperig stokbrood.
Bij een afname van 150 euro aan vlees/all-in pakket wordt een barbecue gratis in bruikleen gegeven, inclusief gas. Om het barbecuefeestje compleet te maken kunnen ook borden en bestek worden gehuurd, zelfs een partytent. ‘We leveren complete barbecue-pakketten voor kleine én grote feesten en op elke gewenste locatie’, verklaart de vakslager. ‘We zorgen ervoor dat het bij elk barbecuefeest aan niets ontbreekt. En we denken graag mee met onze klanten.’
Proeverij
Om belangstellenden alvast een idee te geven van de uitgebreide mogelijkheden op de barbecue wordt bij Keurslager Stronkhorst elke zaterdag – als het mooi weer is – een proeverij gehouden op de drie in het oog springende Big Green Eggs. ‘Dan laten we buiten, hier voor de deur van onze winkel, iedereen proeven wat we aan barbecuespecialiteiten in huis hebben’, licht Coert toe. ‘De proeverijen zijn een groot succes. ‘
Specialiteiten
Eén van de specialiteiten die de enthousiaste vakman graag wil noemen is Pastrami. ‘Erg populair in New York. De ‘New York stijl’-pastrami uit onze eigen keuken wordt gemaakt van gepekelde, gekruide en gerookte runderborst. Echt een delicatesse!’ Er zijn uiteraard verschillende technieken in het grillen van barbecuevlees en een trend die zich ook dit jaar weer voortzet is volgens Coert
Stronkhorst het langzaam laten garen van groot vlees. ‘Low and slow’ legt hij uit. ‘De Big Green Egg, die wij verhuren, is hiervoor bij uitstek geschikt. We geven er graag persoonlijk alle informatie over. Maar wie een drukke agenda heeft kan bij ons natuurlijk ook online een compleet barbecue-arrangement bestellen.’
Informatie
Keurslager Stronkhorst | Amsterdamseweg 126 | Telefoon 020 641 24 66 | info@slagerijstronkhorst.nl | www.slagerijstronkhorst.nl
[Deze advertorial is ook verschenen iN AmstelveenZ Magazine, juni 2019]