Ernstig zieke Warmerdam moet stoppen met hockey

Ernstig zieke Warmerdam moet stoppen met hockey Foto: Jaap Maars

AMSTELVEEN – De bij Pinoké in Amstelveen spelende Dennis Warmerdam heeft slecht nieuws gekregen. Deze week hoorde de 23-jarige aanvaller dat de chemotherapie niet is aangeslagen waardoor hij moet stoppen met hockey.


- Lees verder onder deze advertentie -

Warmerdam kampt met een zeldzame vorm van kanker in zijn onderarm. In januari heeft hij daarom chemotherapie ondergaan.

Scenario

De hockeyer kreeg deze week het meest ongunstige scenario te horen. Ondanks de chemotherapie is de tumor groter in plaats van kleiner geworden.

"Dennis heeft tien weken geleden een zogenaamde perfusie aan zijn rechter onderarm ondergaan, waarbij het doel was om de tumor te verkleinen, zodat het blijvend letsel bij de vervolgbehandeling zou kunnen worden beperkt”, vertelt tophockey commissaris Michiel Hilders op de website van Pinoké. "Helaas is de behandeling niet aangeslagen en is de tumor in Dennis’ onderarm gegroeid.”

Een vervolgbehandeling zal er zeker toe leiden dat Warmerdam niet meer zal kunnen hockeyen. “Dit komt bij iedereen keihard aan”, vervolgt Hilders. “Uiteraard blijven wij Dennis tijdens zijn behandeling door dik en dun steunen, hij blijft onderdeel van ons team.”

Pijn

Komende zondag speelt het tegen degradatie vechtende Pinoké in het Amsterdamse Bos zijn laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie tegen Amsterdam. De formatie van coach Jesse Mahieu staat met 16 punten uit 20 wedstrijden op de veilige negende plek. Pinoké heeft met nog twee wedstrijden te gaan slechts één punt voorsprong op het op de tiende plaats staande SCHC, dat zich in de gevaarlijke zone bevindt.  

Warmerdam maakt deel uit van de wedstrijdselectie van de formatie van Mahieu. De ernstig zieke hockeyer heeft er voor gekozen om ondanks de pijn alles op alles te zetten voor zijn club Pinoké. Hij wil tijdens de cruciale fase van de competitie zo veel als mogelijk trainen en spelen om zijn club te helpen. De wedstrijd van Pinoké tegen Amsterdam begint komende zondag om 14.45 uur.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties