'Experimenteer met ‘tiny houses’ in nieuwbouwwijk De Scheg'

Amstelveen – De politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) is van mening dat Amstelveen best kan experimenteren met zogenoemde ‘tiny houses’ in de nog te realiseren nieuwbouwwijk De Scheg.

Oppositiepartij AVA, met twee zetels vertegenwoordigd in de Amstelveense gemeenteraad (37 zetels totaal), vindt sowieso dat er goedkope woningen moet worden gebouwd in Amstelveen en wil daarvoor dat de nieuwe woningbouwprogramma’s voor De Scheg en Groenelaan (Landtong) worden aangepast.

Max. 150.000 euro

‘In De Scheg moeten minimaal 50 woningen met een prijs van maximaal € 150.000 worden gebouwd. Dat hoeven geen grote woningen te zijn. Kleiner mag, omdat juist deze woningen geschikt zijn voor starters en ouderen waarvan hun woning te groot is geworden. Denk ook aan experimenten met Tiny Houses’, aldus AVA.

Symposium

De partij wil bovendien een symposium  beleggen, waarin college, fracties in de raad, inwoners van Amstelveen, woningcorporaties, projectontwikkelaars van gedachten kunnen wisselen over oplossingen. AvA zal daartoe vanavond een motie indienen in de gemeenteraadsvergadering, waar de begroting 2019 op de agenda staat.

Huidig beleid werkt niet

De partij gelooft niet dat het huidige beleid van het College van B en W werkt: ‘Het blijven mikken op de doorstroming, zoals de gemeente dat voorstaat, levert geen betaalbare woningen op. Hoe komt het dit beleid de afgelopen jaren faalde? Waarom denkt het huidige college dat het de komende vier jaar wel gaat werken?’

Prikkel ontbreekt

‘Wij geloven niet in dat beleid, omdat de prikkel voor doorstroming van bijvoorbeeld goedkope huurwoningen naar middeldure woningen per definitie ontbreekt. Wij verwachten ook niet dat in deze tijd van economische groei, het inzetten van inkomenspolitiek op scheefgroei sociale huurwoningen voldoende gaat werken. En wij geloven evenmin dat het bouwen van middeldure koopwoningen de allesomvattende remedie is om het probleem op te lossen.’

Motie cultuuragenda

Actief voor Amstelveen dient tijdens de raadsvergadering vavanvond ook een motie in op een ander beleidsterrein, namelijk cultuur. De partij wil organisaties en gebruikers actief betrekken bij de opstelling van een nieuwe cultuuragenda 2019 voor Amstelveen.


Meer nieuws

Politiek gisteren 12:20

Aanpassing woontorenplan Groenelaan geeft Burgerbelangen nog geen reden tot juichen

Amstelveen – De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) geeft aan nog niet gerust te zijn op de woningbouwplannen op de plek van het tankstation en de showroom in de wijk Groenelaan (Newa 2), ondanks dat de wethouder na overleg met de projectontwikkelaar vindt dat de plannen opnieuw vormgegeven moeten worden in overleg met buurtbewoners.

Algemeen gisteren 10:03

Weer forse snelheidsovertredingen: rijbewijs inleveren

Amstelveen - Tijdens een korte snelheidscontrole op de Beneluxbaan in Amstelveen zijn gisteren opnieuw diverse hardrijders op de bon geslingerd en mocht een bestuurster haar rijbewijs inleveren omdat ze 56 kilometer per uur te hard reed. Op Rijksweg A9 kon een bestuurder zijn hagelnieuwe snelle auto (net een dag oud) inleveren na een forse snelheidsovertreding (176 km/u waar 100 is toegestaan).