'Experimenteer met ‘tiny houses’ in nieuwbouwwijk De Scheg'

Amstelveen – De politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) is van mening dat Amstelveen best kan experimenteren met zogenoemde ‘tiny houses’ in de nog te realiseren nieuwbouwwijk De Scheg.

Oppositiepartij AVA, met twee zetels vertegenwoordigd in de Amstelveense gemeenteraad (37 zetels totaal), vindt sowieso dat er goedkope woningen moet worden gebouwd in Amstelveen en wil daarvoor dat de nieuwe woningbouwprogramma’s voor De Scheg en Groenelaan (Landtong) worden aangepast.

Max. 150.000 euro

‘In De Scheg moeten minimaal 50 woningen met een prijs van maximaal € 150.000 worden gebouwd. Dat hoeven geen grote woningen te zijn. Kleiner mag, omdat juist deze woningen geschikt zijn voor starters en ouderen waarvan hun woning te groot is geworden. Denk ook aan experimenten met Tiny Houses’, aldus AVA.

Symposium

De partij wil bovendien een symposium  beleggen, waarin college, fracties in de raad, inwoners van Amstelveen, woningcorporaties, projectontwikkelaars van gedachten kunnen wisselen over oplossingen. AvA zal daartoe vanavond een motie indienen in de gemeenteraadsvergadering, waar de begroting 2019 op de agenda staat.

Huidig beleid werkt niet

De partij gelooft niet dat het huidige beleid van het College van B en W werkt: ‘Het blijven mikken op de doorstroming, zoals de gemeente dat voorstaat, levert geen betaalbare woningen op. Hoe komt het dit beleid de afgelopen jaren faalde? Waarom denkt het huidige college dat het de komende vier jaar wel gaat werken?’

Prikkel ontbreekt

‘Wij geloven niet in dat beleid, omdat de prikkel voor doorstroming van bijvoorbeeld goedkope huurwoningen naar middeldure woningen per definitie ontbreekt. Wij verwachten ook niet dat in deze tijd van economische groei, het inzetten van inkomenspolitiek op scheefgroei sociale huurwoningen voldoende gaat werken. En wij geloven evenmin dat het bouwen van middeldure koopwoningen de allesomvattende remedie is om het probleem op te lossen.’

Motie cultuuragenda

Actief voor Amstelveen dient tijdens de raadsvergadering vavanvond ook een motie in op een ander beleidsterrein, namelijk cultuur. De partij wil organisaties en gebruikers actief betrekken bij de opstelling van een nieuwe cultuuragenda 2019 voor Amstelveen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.