Davey Photography, Davey Baas
112

Explosie in Bovenkerk veroorzaakt door zwaar vuurwerk

Amstelveen - De explosie die zich gisterenavond voordeed bij een woning aan de Nicolaas Beetslaan in Amstelveen-Bovenkerk, blijkt te zijn veroorzaakt door zwaar vuurwerk.

Dat meldt de politie in een update, waarin een getuigenoproep wordt gedaan. In de avond van woensdag 23 september 2020 werden bewoners van Bovenkerk opgeschrikt door een harde knal.

Bij de betreffende woning aan de Nicolaas Beetslaan blijkt zwaar vuurwerk te zijn  achtergelaten dat rond 20.30 uur ontplofte. De recherche komt graag in contact met mensen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben of beschikken over camerabeelden van voor, na of tijdens het incident.

Meerdere eenheden van de politie kwamen gisterenavond snel ter plaatse. Ook het Team Explosieven en Veiligheid (TEV) en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) hebben bij de woning onderzoek gedaan naar een achtergebleven voorwerp, wat later illegaal zwaar vuurwerk bleek te zijn.

Schade

De explosie leidde in de woning en in de straat tot meerdere kapotte ramen. Niemand raakte hierbij gewond. De woning is inmiddels vrijgegeven door de politie. Op donderdagochtend bracht burgemeester Tjapko Poppens samen met de wijkagent een bezoek aan de Nicolaas Beetslaan om zich te laten informeren over de situatie. Ook sprak hij met omwonenden.

Getuigen gezocht

Het is onbekend door wie en op welke manier het voorwerp bij de woning is achtergelaten. De recherche komt dan ook graag in contact met mensen die op die bewuste avond iets opvallends hebben gezien of gehoord, beelden hebben van de periode voor, tijdens en na de ontploffing, óf andere informatie hebben die voor dit onderzoek van belang kunnen zijn. Hen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 8844. Anoniem melden kan ook via 0800 7000.

112_explosie_davey_phototgraphy.jpg
Gisteravond laat werd uitvoerig onderzoek gedaan door het TEV-team van de politie en de EOD.
Foto: Davey Photography, Davey Baas


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.