Familiebedrijf Hegeman neemt na 90 jaar afscheid

Amstelveen - Na 91 jaar komt er een einde aan de bedrijfsvoering van de Hegeman Bang & Olufsen-vestigingen in Amstelveen en Bussum. Fred Hegeman vertelt met pijn in het hart over het gedwongen afscheid van het familiebedrijf. 

In 1925 werd Bang & Olufsen opgericht. De familie Hegeman maakte alle ontwikkelingen mee; van eenvoudige radio en tv tot de digitale wereld waarin we nu leven. Opa Hegeman richtte het bedrijf op in 1931. Vervolgens ging het door op zijn zoon en vervolgens stonden zijn twee kleinzoons aan het roer van de mooie en succesvolle winkels: Jaap in Bussum en Fred bij de vestiging aan de Amsterdamseweg.

Hoog serviceniveau

Daar adviseerden zij hun klanten op het gebied van audio, video, domotica en WiFi. De wens van de klant werd in kaart gebracht en alles werd tot in de puntjes geregeld, tot aan de complete installatie thuis aan toe. Het serviceniveau was hoog en dat al meer dan 90 jaar.  Vorig jaar werd het bedrijf van de familie Hegeman door Bang & Olufsen benoemd als voorbeeld dealer vanwege de voorliefde voor het merk. ‘Een half jaar later kregen we te horen dat we verplicht waren om, met onze twee vestigingen, te gaan verhuizen naar andere locaties’, vertelt Fred Hegeman. ‘Onze vestiging in Bussum zou naar Laren moeten verhuizen en onze vestiging in Amstelveen naar het winkelcentrum van Amstelveen. Hierdoor kwamen we voor dubbele huisvestingskosten te staan.’

Fred legt uit dat er indertijd gekozen is voor de huidige vestigingen vanwege de prima bereikbaarheid en presentatie. ‘We zijn er trots op dat we in de loop der jaren een mooie relatie met onze vele trouwe klanten hebben mogen opbouwen. Sommige klanten kennen ons zelfs nog van onze winkels op de Overtoom en Byzantium te Amsterdam.’

Afscheid

‘Wij nemen dan ook met spijt in ons hart afscheid van onze Bang & Olufsen vestigingen en onze eigen technische dienst waar wij met hart en ziel voor gestaan hebben met ons gekwalificeerde team. Graag willen wij onze gerespecteerde klant bedanken voor het vertrouwen in het Hegeman team.’


Meer nieuws

Sport vandaag 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen vandaag 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.

Algemeen gisteren 13:33

Autoverzekering Amstelveen bijna 6% duurder

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen betaalden in 2023 bijna 6% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte de gemiddelde autoverzekering in Amstelveen nog ruim 68 euro per maand. In 2023 is dat gestegen naar ruim 72 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners van Amstelveen bijna 49 euro meer voor hun autoverzekering.