AmstelveenZ

Feestelijke Bevrijdingsdag in Stadstuinen

AMSTELVEEN - Bevrijdingsdag 2018 wordt gevierd in Stadstuinen in het Stadshart van Amstelveen. Het feestelijke programma wordt omlijst door bevrijdingsmuziek.

Op zaterdag 5 mei zullen er door AmstelveenOranje weer diverse activiteiten worden georganiseerd. Het programma begint rond 10.30 uur met muziek en marktkramen van veteranen, historisch Amstelveen en boekhandel Venstra.

Vuur

Ook dit jaar zullen atleten van Atletiekvereniging Startbaan het bevrijdingsvuur ’s nachts ophalen in Wageningen. De atleten lopen vervolgens in estafettevorm met het vuur naar Amstelveen. Het gaat om een tocht over 90 kilometer. De bevrijdingsvlam wordt op zaterdag 5 mei tussen 11.00 uur en 11.30 uur officieel overhandigd aan burgemeester Bas Eenhoorn. Vervolgens wordt het bevrijdingsvuur met hulp van een veteraan ontstoken. Hierna wordt gezamenlijk het Wilhelmus gezongen.

Verder laten de veteranen zien op welke wijze zij hebben bijgedragen aan het tot stand komen van de vrijheid en het bewaren van de vrede in de wereld. Historisch Amstelveen geeft een inzicht in de gebeurtenissen rond en tijdens de Tweede Wereldoorlog. De heruitgave van “Jaren van verduistering” door Tiny Visser evenals andere historische boeken zijn deze dag te verkrijgen aan de kraam van boekhandel Venstra.

Swingend

Daarnaast zullen de Zingende Kapsters in drie sessies al zingend en swingend hun kinderkapactiviteiten laten zien en horen. Op de vijver voor restaurant Kokusai zijn er waterspelletjes voor de kinderen vanaf 6 jaar en daarnaast kunnen de kids zich laten schminken. De Zingende Kapsters zullen onder het kappen en vlechten vrolijke liederen ten gehore brengen.

Vanaf 12.15 uur vult Opera Familia het podium met zijn inmiddels beroemde repertoire. Tenslotte zal performer en DJ Peter Marnier tot ongeveer 15:00 uur het feestelijke evenement muzikaal afsluiten met vrolijke meezingers en verschillende hits uit de top 100.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.