Foto: VTF
112

Fietser zwaargewond na botsing op Noorddammerweg

AMSTELVEEN - Op de Noorddammerweg in Amstelveen heeft vrijdagochtend een ongeval plaatsgevonden. Het traumapersoneel kwam hiervoor ter plaatse.

Het ongeval vond rond 08:15 uur plaats ter hoogte van openbare basisschool De Westwijzer.

Een fietsster botste daarbij hard op een overstekende man en kinderen, zo meldt een oogetuige aan AmstelveenZ.nl. Het bewuste punt staat te boek als een gevaarlijk punt. 'Diverse fietsers zien dit deel als fietssnelweg, maar er steken veel kinderen over', meldt de ooggetuige.

De traumahelikopter kwam ter plekke en landde op een naastgelegen sportveld. Één slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

De dienst verkeersongevallenanalyse (VOA) heeft het ongeval onderzoek. Eerder bericht dat twee fietsers in botsing waren gekomen klopte niet: het ging om een botsing met een overstekende voetganger.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur gisteren 11:17

Bostheater 'overdonderd' na schrappen subsidie door AFK

Amstelveen - Het Amsterdamse Bostheater is overdonderd door het besluit van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) om het theater plotsklaps geen subsidie meer te geven. Dat terwijl het theater de laatste jaren succesvol is gebleken en veelal lovende kritieken kreeg van publiek en pers.

Kunst & Cultuur 3 aug. 2020 21:36

Bostheater vraagt 4 ton subsidie, krijgt nul

Amstelveen - Het Amsterdamse Bostheater krijgt over de periode 2021-2024 geen cent subsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK). Tussen 2017 en 2020 kreeg het bostheater nog 265.000 euro van AFK.