Eigenaar Frans Limburg

Foto Herder: Van rolletjes naar 3D beeldjes

Amstelveen - Foto Herder biedt al sinds 1954 optimale service en een breed fotografieassortiment aan. Of het nu gaat om het à la minute afdrukken van foto’s vanaf je smartphone of om het beste advies over je professionele digitale camera. Voor al je vragen ben je bij Herder aan het juiste adres.

Sinds 2005 is de vriendelijke Frans Limburg eigenaar van deze bekende Amstelveense fotospeciaalzaak. ‘Ik heb jaren voor een groot Aziatisch fotomerk gewerkt. Maar kwam uiteindelijk toch terug bij mijn grote liefde; Foto Herder. Een relatief kleine speciaalzaak met alle kennis in huis. Het werken met mensen, hen adviseren en blij maken geeft mij energie’, aldus Frans.

Divers

Bij Foto Herder kun je terecht voor camera´s, lenzen, geheugenkaarten, filters, statieven en cameratassen. Maar ook voor fotoboeken (digitaal en analoog), afdrukken in alle soorten en maten, pasfoto’s, productfoto’s en ga zo maar door. Fotografie is de afgelopen jaren sterk veranderd. ‘We hebben allemaal een telefoon met camera. We fotograferen veel, maar in veel situaties zoeken we toch naar professionele kwaliteit’, legt Frans uit.

Groot onderdeel van Frans zijn vak is het vastleggen van portretten. Of het nu voor een visum (alle specifieke kennis over formaten en eisen van landen heeft Frans in huis), voor verschillende sociale media of bedrijfsmatig is. Herder geeft passend en persoonlijk advies.

3D beeldjes

Nieuw is de mogelijkheid tot het maken van een 3D beeldje van iemand. Met zo’n uniek beeldje kun je op een bijzondere manier een gedenkwaardige periode of gebeurtenis vastleggen. Denk aan een 3D beeldje van een dierbare, een zwangerschap en kinderen.

‘Ik vind het leuk om me te verdiepen in nieuwe ontwikkelingen en technieken, zo’n 3D-scan is eigenlijk een mooie nieuwe manier van portretteren. Zo heb ik bijvoorbeeld een klant die ieder jaar een beeldje van zijn kinderen maakt. Zo zie je ze letterlijk opgroeien.’

Om een beeldje te produceren wordt er in een zeer korte tijd een 3D-scan van het lichaam gemaakt. ‘We laten vervolgens op de computer het virtuele eindresultaat zien. En na twee tot vier weken is het beeldje klaar.’

Frans barst van de energie en gaat dagelijks met plezier naar werk. ‘Mijn vrouw zegt wel eens: Hij gaat wel eens te fluitend naar z’n werk, maar komt gelukkig ook weer fluitend naar huis’, vertelt hij lachend. ‘Ik heb het gewoon naar mijn zin in mijn werk. Fotografie kan zo belangrijk zijn in iemands leven, daar help ik graag een handje bij’, eindigt hij.

Informatie

Foto Herder | Rembrandtweg 104 | Telefoon 641 39 07 | info@fotoherder.nl | www.fotoherder.nl

[Deze advertorial is ook verschenen in AmstelveenZ Magazine, juni 2019]


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.