AmstelveenZ

Fraude met grondverkopen in Amstelveen

Amstelveen - Een 32-jarige Amstelvener en een 34-jarige Amsterdammer die ervan worden verdacht te hebben gefraudeerd met de verkoop van percelen grond in onder andere Amstelveen, hebben werkstraffen van 240 uur tegen zich horen eisen door de officier van justitie.

De verdachten benaderden verspreid over het land eigenaren van een of meer percelen grond met het verzoek een deel van de grond of het gehele perceel te verkopen. Aan de grondeigenaren werd gevraagd de kosten voor te schieten die de verdachten zouden moeten maken om de verkoop te regelen, zoals de kosten voor het opstellen van splitsingsaktes.

Er werd gesuggereerd dat leveringsaktes al bij de notaris waren gepasseerd terwijl er helemaal geen contact met een notaris was geweest. 'Op het moment dat de aangevers ontdekten dat ze waren opgelicht, waren de verdachten onbereikbaar en waren de aangevers hun geld kwijt', aldus de officier van justitie in zijn requisitoir.

Uitgebreid politieonderzoek leidde naar de twee verdachten die gisteren voor de rechter stonden. De verdachten handelden onder hun eigen naam, maar ook onder valse namen. Bij doorzoeking van hun woningen trof de politie belastend materiaal aan, zoals lijsten van slachtoffers en werkafspraken die de verdachten onderling hadden gemaakt. Beide verdachten legden vandaag tijdens zitting een bekentenis af. Ze bekenden alle ten laste gelegde feiten samen te hebben gepleegd.

Naast de werkstraffen eiste de officier tegen beide verdachten een voorwaardelijke celstraf van twee maanden met een proeftijd van één jaar. De mannen moeten wat de officier betreft een schadevergoeding van ruim 36.000 euro betalen aan de benadeelde partijen. Daarnaast diende de officier van justitie een ontnemingsvordering in van in totaal 140.000 euro.

Bron: OM


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.

Kunst & Cultuur gisteren 12:05

Corona-crisis in Amstelveen: Rondje Cultuur

Amstelveen - De kunst & cultuursector wordt ook in Amstelveen keihard geraakt door de coronacrisis. In een Rondje Cultuur met verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wordt inzicht gegeven in de effecten van de coronamaatregelen op diverse instellingen en individuele kunstenaars. 

Columns 23 mei 2020 19:30

Column Geertje Visser: #BLIJFBINNEN

Amstelveen - Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Ze heeft een man en drie zonen, woont en werkt in Amstelveen. In de mei-editie een stukje over thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs.