Fusie drie culturele instellingen op handen

AMSTELVEEN - De Muziek- en Dansschool Amstelveen, Volksuniversiteit Amstelland en Kunstuitleen Amstelveen, allen gevestigd aan het Stadsplein, starten een onderzoek naar een mogelijke fusie per 1 januari 2017.

De instellingen zien drie belangrijke aanleidingen om nu deze stap te zetten:

Cultuuragenda
1. Ten eerste de nieuwe Cultuuragenda 2017-2020 van de gemeente Amstelveen die deze week in de gemeenteraad is behandeld. Deze bevat, naast bezuinigingen, mooie en ambitieuze doelstellingen op het vlak van educatie, cultuurparticipatie en talentontwikkeling. Muziek- en Dansschool, Volksuniversiteit en Kunstuitleen Amstelveen willen graag samen invulling geven aan deze uitdaging.

Verhuizing
2. Ten tweede de aanstaande verhuizing van de Kunstuitleen. Deze verhuist in mei dit jaar naar het pand van de Volksuniversiteit en Muziek- en Dansschool aan het Stadsplein. Dit draagt  bij aan de verlevendiging van het Stadsplein en versterkt de mogelijkheden voor samenwerking.

Creatieve kracht
3. Ten derde het gedeelde besef dat deze tijd vraagt om méér creatieve kracht in Amstelveen. Daarbij is het steeds belangrijker om in te spelen op de snelle veranderingen in de kunsten, in communicatiemogelijkheden en publieksvoorkeuren.

Bruisend cultureel centrum
'Voornaamste drijfveer voor het onderzoek naar een mogelijke fusie is de gedeelde wens om voor de huidige én nieuwe deelnemers uit Amstelveen en de regio Amstelland een bruisend cultureel educatief centrum te worden. Een plek waar je  een veelzijdige ‘culturele carrière’ kan doorlopen passend bij je eigen accenten,  en waar je je ook kunt laten verrassen door wat anderen doen en presenteren,' zo melden de instellingen in een persbericht.

Drie stichtingen
De drie stichtingen hebben een bestuurswerkgroep in het leven geroepen die het onderzoek gaat opzetten en begeleiden. In het najaar zal deze werkgroep, in samenspraak met belanghebbenden, deelnemers en medewerkers, met concrete voorstellen komen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.