Mike Alderden en Tijmen Vierhout.

Game Intelligence: dé perfecte hockeybasis

AMSTELVEEN - Vijf jaar geleden richtte Milko Brinkman de privéhockeyschool Game Intelligence op. De plek waar kinderen trainen zonder druk, op hun eigen niveau en waar ze persoonlijk worden begeleid. Trainers Mike Alderden en Tijmen Vierhout hebben dit seizoen het stokje overgenomen en samen met oud-jeugdinternational Chris Thomas vormen ze het hart van de hockeyschool.

‘We zijn al jaren nauw betrokken bij Game Intelligence dus het was een logische stap’, aldus Mike.

Techniek
Game Intelligence is opgericht om kinderen – naast de training en wedstrijden van hun eigen hockeyclub – extra te trainen op voornamelijk hockeytechniek en ruimtelijk inzicht. ‘Hiervoor gebruiken wij andere methodes dan de reguliere clubs’, zo zegt Tijmen.

Individuele aandacht
‘Allereerst gaan we uit van de mogelijkheden van een kind zelf. En om dat te kunnen zien werken we met zo’n 7 goed opgeleide trainers, waaronder ons vertrouwde gezicht Chris Thomas en veel gasttrainers (Internationals en hoofdklasse-spelers), op een groep van 30 kinderen. Zo kunnen we veel individuele aandacht schenken’, aldus Tijmen.

Plezier
Het is volgens de trainers daarnaast ontzettend belangrijk om de trainingen leuk te houden. ‘Jonge kinderen willen graag aan de bal komen en nieuwe technieken leren. Die trainen dan ook in kleine groepjes’, zo zegt Mike. Het op eigen niveau trainen houdt het hockeyspel leuk voor kinderen. ‘Een kind gaat zich vervelen als een training te makkelijk voor hem is, maar wordt nerveus als hij steeds op zijn tenen moet lopen. Onze trainers zorgen ervoor dat elk kind de juiste aandacht krijgt om verder te ontwikkelen.'

Fases
Tijdens deze hockeytrainingen leren de trainers de kinderen alle hockeyvaardigheden in fases aan. ‘Het is wetenschappelijk bewezen dat een kind in fases sneller leert en door ze zelf te laten nadenken blijft de oefenstof veel beter in het geheugen hangen. Door kinderen de noodzaak van een kruispas te laten voelen, zullen ze deze als vanzelf gaan gebruiken bij een slag’, legt Tijmen uit.

Herhalen
Mike: ‘Herhaling is essentieel, maar bij reguliere clubtrainingen is daar gewoonweg geen tijd voor. Voelen, herhalen en een succesbeleving ervaren.  Daardoor gaan kinderen leren en houden ze plezier.’

Effectief
Game Intelligence wordt inmiddels gesponsord door onder andere ActiveO2 en heeft ook een samenwerking met Mazon. ‘Die betrokkenheid vinden we ontzettend fijn. We hebben in de afgelopen jaren bewezen dat onze methode zeer effectief is. Ons doel: kennis overdragen en zo de beste trainingen aan kinderen te geven. We staan daarom ook altijd klaar voor ouders om vragen te beantwoorden.’

Loopscholing
Tevens biedt Game Intelligence loopscholing (en SAQ training) aan voor of na de techniektraining. Uniek aan dit blok is dat ook de ouders niet meer alleen hoeven te wachten als hun kind bezig is, maar ook zelf kunnen deelnemen aan loopscholing. ‘Kijk op de website voor meer informatie’, eindigt Tijmen.

Informatie
Game Intelligence | info@gameintelligence.nl | www.gameintelligence.nl


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.