Mike Alderden en Tijmen Vierhout.

Game Intelligence: dé perfecte hockeybasis

AMSTELVEEN - Vijf jaar geleden richtte Milko Brinkman de privéhockeyschool Game Intelligence op. De plek waar kinderen trainen zonder druk, op hun eigen niveau en waar ze persoonlijk worden begeleid. Trainers Mike Alderden en Tijmen Vierhout hebben dit seizoen het stokje overgenomen en samen met oud-jeugdinternational Chris Thomas vormen ze het hart van de hockeyschool.

‘We zijn al jaren nauw betrokken bij Game Intelligence dus het was een logische stap’, aldus Mike.

Techniek
Game Intelligence is opgericht om kinderen – naast de training en wedstrijden van hun eigen hockeyclub – extra te trainen op voornamelijk hockeytechniek en ruimtelijk inzicht. ‘Hiervoor gebruiken wij andere methodes dan de reguliere clubs’, zo zegt Tijmen.

Individuele aandacht
‘Allereerst gaan we uit van de mogelijkheden van een kind zelf. En om dat te kunnen zien werken we met zo’n 7 goed opgeleide trainers, waaronder ons vertrouwde gezicht Chris Thomas en veel gasttrainers (Internationals en hoofdklasse-spelers), op een groep van 30 kinderen. Zo kunnen we veel individuele aandacht schenken’, aldus Tijmen.

Plezier
Het is volgens de trainers daarnaast ontzettend belangrijk om de trainingen leuk te houden. ‘Jonge kinderen willen graag aan de bal komen en nieuwe technieken leren. Die trainen dan ook in kleine groepjes’, zo zegt Mike. Het op eigen niveau trainen houdt het hockeyspel leuk voor kinderen. ‘Een kind gaat zich vervelen als een training te makkelijk voor hem is, maar wordt nerveus als hij steeds op zijn tenen moet lopen. Onze trainers zorgen ervoor dat elk kind de juiste aandacht krijgt om verder te ontwikkelen.'

Fases
Tijdens deze hockeytrainingen leren de trainers de kinderen alle hockeyvaardigheden in fases aan. ‘Het is wetenschappelijk bewezen dat een kind in fases sneller leert en door ze zelf te laten nadenken blijft de oefenstof veel beter in het geheugen hangen. Door kinderen de noodzaak van een kruispas te laten voelen, zullen ze deze als vanzelf gaan gebruiken bij een slag’, legt Tijmen uit.

Herhalen
Mike: ‘Herhaling is essentieel, maar bij reguliere clubtrainingen is daar gewoonweg geen tijd voor. Voelen, herhalen en een succesbeleving ervaren.  Daardoor gaan kinderen leren en houden ze plezier.’

Effectief
Game Intelligence wordt inmiddels gesponsord door onder andere ActiveO2 en heeft ook een samenwerking met Mazon. ‘Die betrokkenheid vinden we ontzettend fijn. We hebben in de afgelopen jaren bewezen dat onze methode zeer effectief is. Ons doel: kennis overdragen en zo de beste trainingen aan kinderen te geven. We staan daarom ook altijd klaar voor ouders om vragen te beantwoorden.’

Loopscholing
Tevens biedt Game Intelligence loopscholing (en SAQ training) aan voor of na de techniektraining. Uniek aan dit blok is dat ook de ouders niet meer alleen hoeven te wachten als hun kind bezig is, maar ook zelf kunnen deelnemen aan loopscholing. ‘Kijk op de website voor meer informatie’, eindigt Tijmen.

Informatie
Game Intelligence | info@gameintelligence.nl | www.gameintelligence.nl


Meer nieuws

Kunst & Cultuur vandaag 09:43

Achtste editie Jonas Ohlsson Summerschool in Museum Cobra

Amstelveen - Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 juli vindt de achtste editie van de Jonas Ohlsson Summerschool plaats in Museum Cobra. Samen met de veelzijdige kunstenaar Jonas Ohlssonkun je je creativiteit ontdekken en je artistieke vaardigheden ontwikkelen. 

Algemeen vandaag 08:59

D66 & VVD willen tempo met realisatie Park Zuid

Amstelveen - D66 en VVD willen dat er voldoende groen is in elke wijk en er ook voldoende ruimte is voor parken. Er worden momenteel verkenningen gedaan naar de mogelijkheden voor een nieuw park in Amstelveen Zuid. D66 en VDD willen dat de verkenning snel wordt afgerond zodat dat de start van de aanleg voor 2030 plaats kan vinden.

Amstelveen van voorheen gisteren 20:46

Amstelveen van voorheen (411)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 411 een oude prentbriefkaart van de Amsterdamseweg met rechts de Annakerk.

112 gisteren 16:36

Motorscooter uitgebrand op de Beneluxbaan

Amstelveen - Op de Beneluxbaan in Amstelveen is ter hoogte van de oprit bij de Ouderkerkerlaan een motorscooter in brand gevlogen. De bestuurder van de motorscooter kon hem tot stilstand brengen en veilig afstappen. Even later stond het hele voertuig in brand.

Sport gisteren 10:00

Triatleet Wouter Schuit Nederlands kampioen in zijn leeftijdscategorie

Amstelveen - Op vijftienjarige leeftijd vertrekt Wouter (22) met zijn gezin naar Amerika. Hier begint hij met atletiek, en met name het sprinten op de 800 en 1000 meter blijkt favoriet. Eenmaal terug in Nederland zet hij het hardlopen voort bij AV Startbaan. Als hij zijn enkel verzwikt, gaat hij zwemmen en wielrennen om bezig te blijven. Dit gaat zo goed, dat hij alle drie de sporten beoefent en de triathlon ontdekt. Vorige maand liep Wouter zijn eerste NK in de leeftijdscategorie 20-24 jaar. Hij wordt 1e en eindigt als 6e van alle deelnemers. Zijn volgende doel? ‘Eerst het WK in oktober en dan toewerken naar de Olympische Spelen in Los Angeles in 2028.’

Algemeen 13 jul. 2024 10:00

Kimberley Klaver: van actrice naar auteur

Amstelveen - De in Amstelveen geboren Kimberley Klaver (38) was lange tijd als actrice te zien in tv-series als SpangaS, Voetbalvrouwen en Vechtersvrouwen, had rollen in de Nederlandse films Verliefd op Ibiza en F*ck de Liefde 2 en was een tijd te horen als radio-dj bij Qmusic. Inmiddels is ze auteur: in 2022 kwam Zuid moeders breken niet uit, een boek dat in de Bestsellerlijst belandde. Vorige maand verscheen deel 2, Zuid moeders hebben geen geheimen. Ook dit boek werd direct een bestseller.