Het monument aan de Amsterdamseweg met daaromheen leden van de Bond van Wapenbroeders (2020)

Geen gezamenlijke herdenkingsplechtigheid bij monument Amstelveen

Amstelveen - In verband met Covid-19 is er dinsdagavond 4 mei 2021 geen openbare herdenkingsbijeenkomst bij het monument aan de Amsterdamseweg in Amstelveen.

In normale tijden wordt de herdenkingsplechtigheid bij het monument vanaf 19.30 uur druk bezocht om samen om 20.00 uur twee minuten stilte te houden, maar dit jaar is er dus - net als vorig jaar - geen openbare samenkomst.

Amstelveners zijn wel welkom om gedurende dag op een eigen gekozen moment het monument te bezoeken. Ook is er een besloten moment voor kranslegging, waarvan Stichting Amstelveen Oranje verslag doet via lokale media.

Op 4 mei worden traditiegetrouw al diegenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen of vermoord - en allen die zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties na de Tweede Wereldoorlog - herdacht. 


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 17:08

Reminder: morgen zijn de flitspalen actief op kruising N201/N231

Amstelveen - Met het gegeven dat twee nieuwe flitspalen op de kruising N201/N231 tussen Amstelveen en Aalsmeer op vrijdag 7 mei 2021 actief worden, attendeert het regionale verkeershandhavingsteam van de politie weggebruikers er nog maar eens op goed op de snelheid en op de kleur van het verkeerslicht te letten.

112 gisteren 14:54

Forse toename van binnenbranden in Amstelveen

Amstelveen - Het aantal binnenbranden waarbij de brandweer in Amstelveen in actie moest komen, is vorig jaar ten opzichte van een jaar eerder behoorlijk gestegen. In 'coronajaar' 2020 rukte de brandweer liefst 38 keer uit voor een binnenbrand.

Algemeen gisteren 11:56

Bevrijdingsvuurloop Amstelveen mogelijk nieuwe traditie

Amstelveen - Om het bevrijdingsvuur in deze bijzondere tijd brandend te houden organiseerde Stichting Amstelveen Oranje gisteren in samenwerking met Amstelveen Sport en AV Startbaan een (sterk aangepaste) Bevrijdingsvuurloop.

Politiek gisteren 11:30

D66 Amstelveen: wachttijd in het AZC maximaal benutten voor inburgering

Amstelveen - Asielzoekers met een verblijfsvergunning (statushouders) moeten zoveel als mogelijk op het AZC al starten met inburgeringstrajecten, in plaats van pas als zij in Amstelveen wonen. Dit heeft D66 Amstelveen met unanieme steun van de gemeenteraad verankerd in het Amstelveens inburgeringsbeleid. 

Algemeen gisteren 10:13

Verhalenwedstrijd Begraafplaats Zorgvlied: ‘Vol Liefde’

Amstelveen - In het kader van het Weekend van de Begraafplaats van vrijdag 28 tot en met en zondag 30 mei 2021 organiseert de Amstelveense begraafplaats Zorgvlied een verhalenwedstrijd onder de noemer 'Vol Liefde'.