Impressie Dorpsstraat [Gemeente Amstelveen]

Gemeente geeft impressies van 'nieuwe' Oude Dorp vrij

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft gisteren impressies vrijgegeven van de voorgenomen herinrichting van het Oude Dorp.

De herinrichting van het Oude Dorp staat woensdag op de agenda van de gemeenteraad. De twee impressies tonen een deel van de Dorpsstraat (foto boven) en de Stationsstraat (foto onder).

Inrichting

Het ligt in de bedoeling de Dorpsstraat en Stationsstraat autoluw te maken en gelijkvloers in te richten met een nostalgische uitstraling. De straten krijgen gebakken klinkers met twee lijnen van basaltkeien. Bestaande bomen krijgen een groene omheining, zo meldt de gemeente in een nieuwsbericht.

Nostalgisch

Klassieke lantaarnpalen en natuurstenen stoepjes moeten de historische uitstraling versterken. Ook nostalgische uithangborden moeten gaan verwijzen naar het bijzondere verleden van het Oude Dorp en nodigen volgens de gemeente uit om bij ondernemers naar binnen te lopen. 'Tempelhof en Kerkplein krijgen een uitstraling die past bij de inrichting de Dorpsstraat en Stationsstraat. Om eenheid verder te vergroten wordt gestreefd naar een ‘familie van straatmeubilair‘. Te denken valt aan fietsenrekken, afvalbakken en bankjes', aldus de gemeente,

imprressie_oude_dorp2.jpg

De gemeente noemt het nieuwe Oude Dorp een mooie plek waar wonen, ondernemen, horeca en cultuur goed samengaan. 'Daarmee krijgt het een impuls op het gebied van leefklimaat en het ondernemersklimaat', aldus de gemeente.


Meer nieuws

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 11:13

Vernieuwing 175 meter lange Bamboebrug in Amsterdamse bos

Amstelveen - De bamboebrug in het Amsterdamse bos is vanaf vandaag tot eind september afgesloten: er verrijst een nieuw, gerenoveerd exemplaar. De originele, 175 meter lange brug werd in het jaar 2000 gebouwd als eerste bamboebouwwerk in Nederland en was sneller dan verwacht aan het einde van zijn levensduur gekomen.

Amstelveen van voorheen gisteren 20:08

Amstelveen van voorheen (207)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 207 een foto uit het Amsterdamse bos uit 1967.