Gemeente organiseert symposium over aandelen Eneco

Gemeente organiseert symposium over aandelen Eneco Foto: AmstelveenZ

AMSTELVEEN - De gemeente Amstelveen organiseert een symposium voor een debat in Rotterdam over de voor- en nadelen van het verkopen of behouden van aandelen in publieke handen. Aanleiding is de beslissing die in 53 gemeenten moet worden gemaakt over de Eneco aandelen. 


- Lees verder onder deze advertentie -

Wethouder Herbert Raat onderschrijft het belang van het symposium: “We hebben een publiek belang om de Eneco-aandelen te houden. Eneco is één van de weinige bedrijven die een echt duurzame visie heeft en in de praktijk brengt. Via het aandeelhouderschap kunnen gemeenten invloed uitoefen op deze visie en invulling geven aan lokale duurzaamheidsdoelen. Bij verkoop kunnen de aandelen in handen komen van een (buitenlandse) partij die het bedrijf gaat gebruiken om hun grijze energie meer te laten renderen", legt hij uit.

Debat
De gemeenteraad in Amstelveen stemde eerder al unaniem tegen het verkoop van de aandelen. "We kiezen heel bewust als Amstelveen, college en gemeenteraad, voor de duurzame lange termijn in plaats van een eenmalige zak met geld. Graag gaan we daarover met voor- en tegenstanders in debat”, aldus wethouder Peter Bot. Den Haag volgde onlangs Amstelveen's voorbeeld en stemde ook tegen verkoop.

Besluit
Het symposium zal in februari 2018 plaatsvinden op een prominente plek in Rotterdam. De gemeente stelt dat mede door dit symposium, de gemeenteraden van de betrokken gemeenten, na de gemeenteraadsverkiezingen, een weloverwogen en definitief besluit kunnen nemen over behoud of verkoop van de aandelen.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties

Welkom op Amstelveenz.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren. Door gebruik te blijven maken van deze site en/of deze melding te accepteren stem je hiermee in.